ENGLEZI UDARILI NA SRBE, A NJIHOVI HULIGANI PRETE EVROPI: U Nemačkoj kao u ratnom stanju, naši rivali najveći divljaci

Autor:

Sport

10.06.2024

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostrvski mediji "pale" atmosferu pred utakmicu između Srbije i Engleske na EVRO 2024 16. juna.

ENGLEZI UDARILI NA SRBE, A NJIHOVI HULIGANI PRETE EVROPI: U Nemačkoj kao u ratnom stanju, naši rivali najveći divljaci

Foto: Tanjug/AP

Evropsko prvenstvo u fudbalu okupiće najbolje reprezentacije Starog kontinenta, a sa njima će u Nemačku doći i njihovi navijači. Biće to prava fudbalska fešta, ali, nažalost, među pravim ljubiteljima fudbala biće i huligana od kojih strahuju domaćini, ali i njihovi matični savezi. Međutim, Englezi su napavili ozbiljnu zamenu teza i umesto da se bave svojim huliganima, njima su glavna tema Srbi.

Naime, ostrvski mediji naširoko pišu o otvarajućoj utakmici na EVRO 2024 protiv Srbije 16. juna u Gelzenkirhenu, a tim povodom pozabavili su se i našim navijačkim grupama klubova, iako oni gotovo da ne idu da prate reprezentaciju. Da skandal bude veći, Dejli mejl je u sve upleo i rat u Ukrajini, Rusiju, čak i Vladimira Putina.

"Srpska vojska putinovskih nasilnika naciljala je navijače Engleske", glasi naslov reportaže iz Beograda. Reporter engleskog medija napravio je priču o navijačima Srbije, ali uglavnom iz sramnog ugla.

Republika

Foto: Republika.rs

Detalj sa meča Zvezda - Zenit koji je zasmetao Englezima

 

Ovdašnji ultrasi miksuju agresivni srpski nacionalizam sa prezirom prema zapadnoj Evropi i velikim simpatijama prema Putinu. Krvava invazija Rusije na Ukrajinu samo je podigla temperaturu. Srbija i Rusija imaju davne i bliske veze kroz kulturno nasleđe, pravoslavnu veru i slavenstvo. Nije slučajno da je Zvezdin glavni sponzor Gazprom, ruska gigantska naftna kompanija - stoji u tekstu, pa se nastavlja kroz izjavu neimenovanog navijača Zvezde:

- Engleski huligani su doživeli pad. Bili su uzor svima, ali više ne izazivaju strah. Mi se bojimo samo Boga, a njima neka je u sukobu s nama Bog na pomoći.

S druge strane, engleski mediji su objavili podatak da je oko 1.600 registrovanih tamošnjih huligana moralo da preda pasoš 4. juna, kako bi se sprečili da putuju. Pasoši će im biti vraćeni kada se EVRO 2024 završi, dakle 14. jula. Ako se neko od njih ne javi u stanicu policije i preda pasoš, može da završi i u zatvoru, a maksimalna kazna je šest meseci. U tekstu se navodi da je ova mera doneta pošto je u proteklih nekoliko godina uhapšeno oko 2.200 osoba zbog nasilja. Takođe je izrečeno i 682 zabrane, najviše još od 2011. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Navijači Engleske

 

Na ovu priču, nastavlja se i Bild, da su i nemački huligani spremni za nerede, pošto žele da se "dokažu" na svom terenu. S tim u vezi, na granicama, stadionima, javnim mestima, aerodromima, autobuskim i železničkim stanicama, kao i važnim infrastrukturnim tačkama biće mnogo policije svakog dana. Procenjuje se da će biti angažovano oko 22.000 policajaca. Takođe, policija u periodu održavanja šampionata neće imati pravo na godišnji odmor. A kako bi i imali kada se, prema procenama, očekuje da na stadionima tokom mesec dana turnira bude oko 2,7 miliona navijača, a 12 miliona ukupno, kako u neposrednoj blizini stadiona, pa i na ulicama u gradovima domaćinima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading