ZAVIJORILA SE SRPSKA TROBOJKA PRED PUT NA EVRO 2024: Ministar Gajić predao Piksiju zastavu i pozvao "orlove" na borbu

Autor:

Sport

11.06.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim fudbalskoj reprezentaciji da se vrati kao pobednikm, poručio je ministar sporta.

ZAVIJORILA SE SRPSKA TROBOJKA PRED PUT NA EVRO 2024: Ministar Gajić predao Piksiju zastavu i pozvao "orlove" na borbu

Foto: ataimages

Fudbaleri Srbije putuju danas na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. "Orlovi" su ovog pre podneva odradili poslednji trening u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, a popodne će odleteti na EVRO 2024. Pred polazak na put našem timu je sreću poželeo ministar sporta Zoran Gajić, a on i selektor Dragan Stojković Piksi su razvili srpsku trobojku.

Ministar sporta je istakao da je predavanje zastave pred borbu u ovom slučaju sportsku borbu, ima određenu simboliku, te da je uveren da će se "orlovi" vratiti kao pobednici. Dragan Stojković je naglasio podršku koju imaju od Vlade Srbije i ministra sporta, ističući da su spremni da učine Srbiju ponosnom.

U našem narodu predavanje zastave pred borbu, u ovom slučaju pred sportsku borbu, ima određenu simboliku. Uvek smo se vraćali kao pobednici. Želim fudbalskoj reprezentaciji da se vrati kao pobednik. To znači da ostanu zdravi, da daju sve od sebe i da odigraju najbolji fudbal koji mogu u ovom trenutku. Pozivam celokupnu fudbalsku i sportsku javnosti u Srbiji u svugde u svetu da navijaju za našu reprezentaciju na drugačiji način nego što se navija za Zvezdu i Partizan. Da gledaju samo ono što je lepo, što je dobro i da svi zajedno zračimo pozitivnom energijom.  Da se saberemo svi oko njih i na taj način im damo energiju da naprave, ako mogu, 110 odsto od onoga što objektivno mogu. Kada se igra za reprezentaciju pozitivna energija će se videti. Želim im sve najbolje - poručio je Zoran Gajić.

Republika

Foto: ataimages

Stojković i Gajić

Selektor Stojković je obećao da će fudbaleri Srbiju učiniti ponosnom.

- Dolazak ministra sporta govori o podršci koju imamo. Zahvalni smo na poseti i shvatamo kao veliku podršku kako celokupne Vlade Srbije i ministra, koji je bio vrhunski sportista i selektor, zna kako je kada se ide na velika takmičenja. Idemo danas u Nemačku, idemo sporemni, da učinićemo Srbiju ponosnom, ne sumnjajte da će igrači dati i više od maksimuma. Naš je cilj da reprezentujemo zemlju na nabolji način na najvećem kontinentalnom takmičenju. I verujem da ćemo se svi na kraju radovati. Hvala na poseti i podršci, a na nama je da uradimo ono što svi očekuju, da igramo najbolji fudbal - rekao je selektore Srbije.

Podsetimo, reprezentacija Srbije se nalazi u C grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč protiv Engleske igra se u nedelju 16. juna od 21.00 u Gelzenkirhenu, na stadionu Šalkea. Duel sa Slovenijom zakazan je za 20. jun u Minhenu, dok je meč sa Danskom na programu 25. juna, takođe na Bajernovoj Alijanc areni.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading