NOVI SKANDAL U ENGLESKOJ: ''Lavovi'' u lošem raspoloženju idu na megdan Srbiji!

Autor:

Sport

10.06.2024

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski mediji brutalno udarili Saku.

NOVI SKANDAL U ENGLESKOJ: ''Lavovi'' u lošem raspoloženju idu na megdan Srbiji!

Foto: www.profimedia.rs

Engleska fudbalska reprezentacija doživela je poraz od Islanda (1:0) u pripremnoj utakmici uoči Evropskog prvenstva, ali umesto da se fokusiraju na samu utakmicu, pojedini britanski mediji su bili kritikovani zbog upotrebe fotografije fudbalera Bukaja Sake umesto šireg izveštaja o meču.

Foto: www.profimedia.rs

Bukajo Saka

Toni Barner, direktor  grupe koja se bavi borbom protiv diskriminacije u fudbalu Kick It Out stao je u odbranu fudbalera Arsenala.

- Dočekujući Evropsko prvenstvo, navijači se sa pravom pitaju da li će engleska ekipa ponovo doživeti ono što se dogodilo Saki, Markusu Rašfordu i Džejdonu Sanču nakon poslednjeg Evropskog prvenstva, kada su sva trojica pretrpela strašna zlostavljanja na internetu zbog događanja na terenu. To je pitanje koje mi postavljamo - naveo je Barner i dodao:

- Ne treba podsećati da uticaj targetiranja tamnoputih igrača u medijima ima dugu istoriju i da se oseća nadaleko. Šalje poruku da nisu dobrodošli i šalje poruku zlostavljačima na internetu da je targetiranje igrača dozvoljeno - rekao je on i nastavio:

- Ali to takođe šalje poruku navijačima iz crnačkih i etničkih manjinskih zajednica da oni ne pripadaju i da i oni mogu biti zlostavljani. To treba uzeti u obzir prilikom pisanja naslova ili odabira fotografija kako se rokovi približavaju. Reči i slike putuju daleko, udarajući jače nego što možete da zamislite - istakao je Barner.

Bivši engleski reprezentativac Jan Rajt istakao je nedostatak odgovornosti i profesionalizma u odlukama o tome koje fotografije će biti korišćene uz vesti. Njegove reči jasno ukazuju na nezadovoljstvo koje je izazvala ova situacija.

- Sada više nego ikada treba da podržimo ove mlade ljude. Svi možemo da vidimo šta se dešava i ko je postavljen da bude lice poraza. Hajde da naša energija bude fokusirana na pružanje čiste ljubavi i podrške tokom turnira - jasan je Rajt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading