OVAKO JE BOLJE, BEZ VELIKE POMPE I EUFORIJE: ''Orlovi'' odletite u Nemačku i raščerupajte ih sve!

Autor:

Sport

04.06.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija se sprema za evropsku smotru.

OVAKO JE BOLJE, BEZ VELIKE POMPE I EUFORIJE: ''Orlovi'' odletite u Nemačku i raščerupajte ih sve!

Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Evropskom prvenstvu nakon 24 godine čekanja. Zadnji put kada smo učestvovali na ovoj smotri zvali smo se Jugoslavija i bilo je to davne 2000. godine u Belgiji i Holandiji, kada smo ispali u četvrtfinalu od domaćina sa ubedljivih 6:1, a kapiten tog nacionalnog tima bio je sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi.

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Uspeo je Piksi da preporodi Srbiju i odvede je na drugo veliko takmičenje za redom, a uz to obezbeđenja je i A divizija Lige Nacije. Upravo pred prehodno veliko takmičenje, Mundijal u Kataru, vladala je velika euforija, ali se to neslavno završilo. Mislili smo da možemo da prođemo grupu i napravimo taj iskorak, ali ''orlovi'' nisu uspeli da prelete tu prepreku. Nakon toga je usledilo veliko razočarenje i dosta osuda na račun selektora Stojkovića i njegovih izabranika.

Srbije je sa drugog mesta iza Mađarske obezbedila učešće u Nemačkoj, a nakon tih kvalifikacija, prestala je da vlada euforija među navijačima. Možda je i tako bolje, bez velike pompe i te čuvene euforije, da ih pustimo da rade u tišini, a možda nas ovog puta iznenade i odu daleko. Zašto da ne? Kada je mogla jedna Grčka 2004. godine, pa možemo i mi. Imamo veliki potencijal, ova generacija defintivno može mnogo i nije dostigla svoj maksimum, a verujemo da ovaj EVRO može da bude taj čuven iskorak. 

Srbija se nalazi u grupi C sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Istina, nimalo lak zadatak, ali kako kažu ''na muci se poznaju junaci'. Prvi susret izabranici Dragana Stojkovića igraju protiv Engleza 16. juna, a sigurno ćemo imati veliku podršku, a uz i motivaciju da srušimo glavnog favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ajmo ''orlovi'' odletite u Nemačku i raščerupajte ih sve!

Podsetimo, večeras Srbija igra protiv Australije od 20.45 u Beču pripremnu utakmicu, dok će generalna proba biti protiv Švedske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading