AKO JE VEROVATI TRADICIJI, IMAMO ČEMU DA SE NADAMO: Englezima se ovo nije desilo skoro šest decenija!

Autor:

Sport

08.06.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li Piksijevi puleni mogu da iznenade Engleze?

AKO JE VEROVATI TRADICIJI, IMAMO ČEMU DA SE NADAMO: Englezima se ovo nije desilo skoro šest decenija!

Foto: www.profimedia.rs

Fudbalska reprezentacija Engleske doživela je neočekivan poraz od Islanda rezultatom 1:0 na stadionu Vembli u generalnoj probi pred Evropsko prvenstvo. Ovaj poraz izazvao je veliku buru u tamošnjoj javnosti, budući da su Englezi figurirali kao glavni favoriti za osvajanje trofeja. Ovo je prvi put posle 58 godina da su Englezi poraženi u generalnoj probi pred EVRO, što se poslednji put desilo kada su ih savladali Nemci minimalnim rezultatom 1968. godine.

Kuriozitet ovog poraza je u tome što su Englezi prvi meč generalne probe odigrali sa reprezentacijom Jugoslavije 1968. godine i tada su takođe izgubili rezultatom 1:0, a strelac za Jugoslaviju bio je legendarni Dragan Džajić. Ova činjenica dodatno baca senku na trenutnu situaciju engleskog tima i podseća na istorijske poraze protiv timova koji su tada bili na vrhuncu svoje igre.

Engleska se nalazi u Grupi C na Evropskom prvenstvu zajedno sa Srbijom, Danskom i Slovenijom. Njihov prvi meč na prvenstvu igraju protiv izabranika Dragana Stojkovića Piksija 16. juna na stadionu u Gelzerkinhenu. Sa porazom od Islanda u vidu, engleski tim će sigurno želeti da se revanšira Srbiji na prvenstvu i da ostvari bolji rezultat. S obzirom na istorijske okolnosti, biće interesantno videti kako će se odvijati meč između ove dve reprezentacije i da li će se istorija ponoviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading