TUGA: Preminuo poznati ruski hokejaš - uzrok smrti za sada nije poznat!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.06.2024

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbrža kolektivna igra na svetu zavijena je u crno.

TUGA: Preminuo poznati ruski hokejaš - uzrok smrti za sada nije poznat!

Foto: Pixabay

Sveća

Kao grom iz vedra neba, planetu je obišla vest o preranoj smrti nekadašnjeg ruskog hokejaša.

Hokejaš Sergej Berezin, koji je bio poznat po nastupima za Toronto i koji je ostavio dubok trag u NHL-u, preminuo je u 52. godini života. Udruženje alumni NHL-a objavilo je tužnu vest o Berezinovoj smrti na društvenim mrežama, izazivajući veliku tugu među ljubiteljima hokeja širom sveta. Nažalost, uzrok smrti nije saopšten, što dodatno baca senku nad ovu vest.

Berezin je ostavio značajan trag u NHL-u, a njegova najbolja sezona datira iz 1998/99, kada je postigao impresivnih 37 golova i 59 poena. Jedan od njegovih najupečatljivijih trenutaka bio je gol postignut u prvom kolu protiv Filadelfije te sezone, koji se i danas pamti kao simbol njegove izuzetne sportske veštine.

 

 

Tokom karijere, Berezin je igrao za nekoliko timova, uključujući Toronto, Feniks, Montreal, Čikago i Vašington, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji NHL-a. Sa 286 poena (160 golova, 126 asistencija) u 502 NHL utakmice, kao i dodatnih 30 poena (13 golova, 17 asistencija) u 52 plej-of utakmice, Berezin je ostavio svoj trag u svetu hokeja.

Uzrok smrti ovog legendarnog hokejaša ostaje nepoznat, ali njegovo nasleđe će zauvek biti deo istorije NHL-a, ostavljajući neizbrisiv utisak na ljubitelje hokeja širom sveta. Njegova porodica, prijatelji i obožavaoci i dalje tuguju zbog njegovog iznenadnog odlaska, čuvajući uspomenu na jednog od najvećih hokejaša svoje generacije.

Potpuno je jasno da je vet o smrti Sergeja Berezina uzdrmala hokejaški svet, ali i sport uopšte, a javnost će sa nestrpljenjem iščekivati informacije o uzrocima preranog odlaska ovog vrsnog hokejaša koji je obeležio jednu eru u najbržoj kolektivnoj igri na planeti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading