"ORLOVE" IZ GRUPE VODE TRI PUTIĆA: Evo gde, kada i protiv koga Srbija može da igra u NOKAUT FAZI EVRO 2024

Autor:

Sport

10.06.2024

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jasno je koje rivale bi bilo dobro izbeći ako se Piksijevi momci plasiraju u osminu finala EP.

"ORLOVE" IZ GRUPE VODE TRI PUTIĆA: Evo gde, kada i protiv koga Srbija može da igra u NOKAUT FAZI EVRO 2024

Foto: www.profimedia.rs

Fudbaleri Srbije broje sitno do početka nastupa na Evropskom prvenstvu posle 24 godine. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija igraće u C grupi Engleske 16. juna, Slovenije 20. juna i Danske 25. juna, ali su ljubitelji fudbala u našoj zemlji ubeđeni da se tu neće završiti let "orlova". Naime, u nokaut fazu EVRO 2024, u osminu finala, proći će pobednici svih grupa i drugoplasirane selekcije, kao i četiri od šest najbolje rangiranih reprezentacija.

Dakle, Srbija ima velike šanse da se nađe u nokaut fazi ako odigra najbolje što ume. Superkompjuter je te šanse izrazio u 62 odsto. U takav ishod Grupe C uveren je i naš fudbaler Sergej Milinković-Savić, pa se mnogi s pravom pitaju gde će orlovi" leteti dalje. Zna se da im je gnezdo u Augzburgu, da prvi meč sa Englezima igraju u Gelzenkirhenu, dok su preostala dva na Alijanc areni u Minhenu. Ali šta dalje?

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Ne boje se nikoga: Fudbaleri Srbije

U slučaju da Srbije nadmetanje u C grupi završi na prvom mestu igrala bi u osmini finala 30. juna od 18 časova takođe u Gelzenkirhenu. Jedino što je ime protivnika malo teže izračunati. Bila bi to jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija ali samo iz drugog dela kostura i grupa D, E i F. U D grupi će igrati Francuska, Holandija, Poljska i Austrija, u E grupi Belgija, Slovačka, Rumunija i Ukrajina, a u F grupi Portugal, Češka, Turska i Gruzija.

U slučaju da Srbija završi kao druga u grupi, kao što većina ljudi očekuje, iza Engleske, u osmini finala bi igrala u Dortmundu 29. juna u 21 čas protiv pobednika A grupe. Gledajući imena reprezentacija i prognoze, za očekivati je da to bude domaćin Nemačka, a u toj grupi su još Švajcarska, Mađarska i Škotska.

Ukoliko bi Srbija završila kao trećeplasirana u C grupi i kao takva otišla u osminu finala, imala bi dve mogućnosti. Jedna je da udari na pobednika E grupe u Minhenu 2. jula (18.00), dakle  verovatno na Belgiju. Druga opcija je da ide na pobednika F grupe i to 1. jula (21.00), dakle moguć je susret sa Portugalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading