ZA KRISTIJANA RONALDA ĆE OVO EVROPSKO PRVENSTVO BITI POSEBNO: Portugalac na pragu rušenja novog rekorda!

Autor:

Sport

08.06.2024

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ronaldo postavlja standarde.

ZA KRISTIJANA RONALDA ĆE OVO EVROPSKO PRVENSTVO BITI POSEBNO: Portugalac na pragu rušenja novog rekorda!

Foto: www.profimedia.rs

Bliži nam se 17. po redu Evropsko prvenstvo, a svi veliki nestrpljenjem očekujemo da glavni arbitar da prvi zvižduk. Ova smotra biće posebna za kapitena Portugalske reprezentacije, Kristijana Ronaldo koji će ući legendu i neprikosnovenog. Naime, fudbaler Al Nasra odigraće šesti EVRO po redu i po tome će postati apsolutni rekord, pošto to do sada nikome nije pošlo za rukom. Ronaldo je debitovao na čuvenom Evropskom prvenstvu 2004. godine, a domaćin je bio upravo Portugal, koji je došao do finala, ali je tada Grčka slavila i bila veliko iznenađenje. 

Foto: www.profimedia.rs

Kristijano Ronaldo 2004. godine

Ronaldo je prvu utakmicu na evropskoj smotri odigrao protiv Grka u grupnoj fazi kada su Heleni slavili sa 2:1, a Kristijano bio jedini strelac za Portugal. Na tom turniru postigao je još jedna pogodak, u polufinalu protiv Holandije. Tada je važio za veliku nadu portugalskog fudbala, kao 19-godišnji golobradi mladić, a to je kasnije i postao. Na naredno Evropskom prvenstvu koje je igrao, 2008. u Austraiji i Švajcarskoj, Ronaldo se samo jednom upisao u strelce, protiv Češke u grupnoj fazi, a njegov nacionalni tim ipao je u četvrtfiinalu od Nemačke. Četiri godine kasnije, domaćini su bili Poljska i Ukrajina, a Ronaldo je popravio utisak i postigao tri pogodaka. 

Foto: www.profimedia.rs

Kristijano Ronaldo 2008. godine

 

Dva je dao Holandiji u grupnoj fazi i jedna protiv Češke u četvrtfinalu, a Portugalci su ispali u polufinalu od Španije na penale. Nakon ovog šampionata, usledilo je 2016. u Francuskoj, kada se Ronaldo popeo na tron Evrope. On je tada postigao takođe tri pogodaka protiv Mađara u grupi dva i Velsa u polufinalu jedan. Na poslednjem Evropskom prvenstvu, ostavio je najbolji utisak postigavši pet golova. Dva je dao Mađarima i Francuzima i jedan Nemcima u grupnoj fazi. Nažalost, njegov Portugal je ispao odmah u osmini finala od Belgije i nije uspeo da odbrani trofej. 

Ronaldo je apsolutni rekord Evropskih šampionata. Ima najviše nastupa (25), najbolji strelac sa 14 postignutih golova i igrač sa navjviše odigranih turnira (6). Postoji još nešto, naravno. Legendarni Portugalac je najviše mečeva kao kapiten nekog nacionalnog tima (16). Po svemu sudeću ovo mu je poslednje Evropsko prvenstvo i zato uživajmo dok možemo, a Kristijano će dati sve od sebe da osvoji još jedan trofej i oprosti se sa stilom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading