JOKIĆU UČI OD TADIĆA: ''Glupo je da igram za klub, a za državni tim ne!''

Autor:

Sport

04.06.2024

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Srbije pokazao koliki je patriota.

JOKIĆU UČI OD TADIĆA: ''Glupo je da igram za klub, a za državni tim ne!''

Foto: Starsport

Sa početkom Evropskog prvenstva u Nemačkoj, ljubitelji fudbala širom sveta osećaju uzbuđenje i nestrpljenje, ali situacija u Srbiji je drugačija. Navijači u našoj zemlji ne pokazuju istu strast kao pred Mundijal u Kataru, a javnost nema prevelika očekivanja. Ipak, kapiten "orlova", Dušan Tadić, izneo je za Mozzartsport svoje stavove o tome šta bi bio zadovoljavajući rezultat za reprezentaciju Srbije na ovom takmičenju.

- Treba ići korak po korak i razmišljati na način da nam je svaka naredna utakmica najbitnija. I da gledamo da prvi cilj ostvarimo, a to je da prođemo grupu. Kako – nije bitno. Samo da ostvarimo taj prvi zadatak, pa ćemo posle lako - naveo je Tadić.

Kapiten Orlova smatra da je u odličnoj formi.

- Da se ne gađam sad nekim frazama, ali... Stvarno se fizički super osećam. Ove godine mislim da sam bio igrač koji je odigrao najviše minuta u čitavoj Evropi. Dao sam i namestio dosta golova, imao najviše pretrčanih kilometara u Ligi, imao sam najviše stoodstotnih šansi. Dobro, to su neke stvari koje su normalne i koje treba da budu takve. Hoću da kažem da se stvarno super fizički osećam. Uvek sam gledao na način da smo svi mi tu za reprezentaciju iz ljubavi, tu sam da pomognem koliko god mogu, šta god mogu. Nikad ne razmišljam o tome ’e, sad ću da prestanem’ - jasan je fudbaler Fenerbahčea.

Poručio je da će uvek biti tu za reprezentaciju.

- Dok god sam reprezentaciji potreban, ja sam tu i uvek ću biti za nju. Nekako mi je glupo... Vidite, ja ne završavam karijeru sad, još ću da igram, ne znam, dve, tri, četiri godine. I znači, sad u klubu mogu da igram, a u reprezentaciji ne mogu!? Malo mi je to glupo, zato što smo mi tu i da širimo patriotizam, da postavimo neke kodekse i da se ispod tih kodeksa ne ide, jer, nažalost, u prošlosti su nam se dešavale stvari da su nam igrači prečesto odustajali iz raznoraznih razloga. Mislim da bi moralo da bude normalno da dok neko igra dobro u klubu, bude i u reprezentaciji. Čekajte, ovamo me plaćaju da igram i tu mogu da igram, a u reprezentaciji ne mogu ili neću - istakao je Dušan Tadić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
vesko nk

04.06.2024 17:50

A Jokić u fazonu pa to me baš briga.Mislim Jokić ima važnija posla a to je oporavak.Zdravlje nema cijenu.