KRIVIČNA PRIJAVA ZA TEŠKO DELO PROTIV BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA! Nišlija pokosio poznatog vajara na pešačkom prelazu!

Autor:

Hronika

25.04.2024

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila na pešačkom prelazu u Ulici generala Milojka Lešjanina.

KRIVIČNA PRIJAVA ZA TEŠKO DELO PROTIV BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA! Nišlija pokosio poznatog vajara na pešačkom prelazu!

Foto: ST/D. KADIĆ, Pxhere, Pxfuel, Wikimedia/Srđan Popović

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je danas da će protiv vozača „opela“ A.A. (47) biti podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti u saobraćaju zbog toga što je svojim vozilom juče oko 7.05 časova oborio pešaka, koji je sinoć oko 22 časa preminuo u Univerzitetskom klinikom centru.

Više javno tužilaštvo u Nišu saopštilo je danas da će protiv Nišlije A.A. (47) biti podneta krivična prijava zbog teškog dela protiv bezbednosti u saobraćaju zbog toga što je svojim „opelom“ juče oko 7.05 časova oborio Ivana Felkera (74) koji je sinoć oko 22 časa preminuo u Univerzitetskom klinikom centru.

U tužilaštvu su naveli da se nesreća dogodila na pešačkom prelazu u Ulici generala Milojka Lešjanina.

- Više javno tužilaštvo u Nišu povodom navedene saobraćajne nezgode preuzelo je postupanje od Osnovnog javnog tužilaštva, nakon obaveštavanja od strane policijskih službenika da je pešak preminuo. Tužilaštvo će u u daljem toku postupka preduzeti sve neophodne dokazne radnje - navedeno je u saopštenju VJT Niš.

Tragično stradali Ivan Felker jedan je od najpoznatijih vajara u Nišu. Njegov sin Mladen Felker je kazao da je njegov otac krenuo u atelje sa papirom u rukama na kome se nalazio plan za novi vajarski projekat kada ga je oborilo vozilo. On je kazao da njegov otac bio dobrog zdravlja, ali da je zadobio teške povrede tako da je preminuo uprkos naporima lekara da mu spasu život. Rekao je da pretpostavlja da se vozilo kretalo velikom brzinom, kada je posle udarca u njegovog oca imalo polomljenu šoferšajbnu.

Jedan od stanara zgrade u neposrednoj blizini pešačkog prelaza na kome se nesreća dogodila kazao je za naš portal, da nije video sam momenat udarca, ali da je čuo da se nešto nesvakidašnje događa tako da je izašao na ulicu.

- Video sam čoveka kako sav obliven krvlju leži na kolovozu. Ležao je nepomično, ali je u jednom trenutku podigao glavu i pogledao u svoje telo. Očigledno da je bio svestan i da se uplašio da je mnogo povređen. Brzo je došla Hitna pomoć i odvezli su ga - kazao je sagovornik Telegrafa.

Felkerove kolege ističu da su izgubili izuzetnog čoveka i izuzetnog vajara. Podsećaju da je uradio brojna dela u zemlji i u svetu, organizovao više samostalnih i zajedničkih izložbi, te osvojio niz domaćih i svetskih priznanja i nagrada.

Felker je autor jednog od simbola grada Niša, skulpture Stevana Sremca, Kalče i Čape česme „Puž“ u parku Čair, skulpture „Izvor“ u Niškoj Banji, spomenika srpskom vojniku iz Prvog svetskog rata na Mokroj Gori, skulpture „Mermer i zvuci“ u Aranđelovcu i skulpture „Dvoglavi orao“ u Sokobanji.

Portrete kralja Petra, Stevana Mokranjca, Vuka Karadžića, Mileve Marić, Milutina Milankovića i Nadežde Petrović uradio je u američkom gradu Klivlendu, a u Cirihu je uradio spomen ploču Milevi Marić.

Ivan Felker završio je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu 1976. godine, sa prosečnom ocenom 9,27.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading