UROŠU BLAŽIĆU JE BIO POTREBAN MINUT DA UGASI OVE MLADE ŽIVOTE NA JEDNOM MESTU: Ispovesti roditelja ubijenih mladića u Malom Orašju!

Autor:

Hronika

05.05.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

UROŠU BLAŽIĆU JE BIO POTREBAN MINUT DA UGASI OVE MLADE ŽIVOTE NA JEDNOM MESTU: Ispovesti roditelja ubijenih mladića u Malom Orašju!

Foto: Nikola Mutić

U masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25). 

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Lazara, Petra, Aleksandra i Nemanju, Blažić je ubio za samo minut na istom mestu - kod spomenika u Malom Orašju. U prethodnih godinu dana su se oglašavali njihovi roditelji, a govorili su ovako:

Lazar Milovanović

Lazar Milovanović jedan je od žrtava koje je u krvavom piru ubio Uroš Blažić (21). Majka nesrećno nastradalog mladića je nekoliko dana nakon masakra govorila ovako:

- Jaoj Lazare, sine moj. Šta sam Bogu zgrešila da me ovako kazni. Što mene nisi uzeo nego njega. Lazare sine moj jedini... - govorila je majka u suzama.

Foto: ST/Nikola Mutić

Umrlica Lazara Milovanovića

 

Aleksandar Milovanović

Aleksandar (17) ubijen je zajedno sa svojim drugovima u selu Orašje, kada je na njih ispalio rafal iz automatske puške Uroš Blažić koji je uhapšen nakon osam sati intenzivne potrage. Baka i deka ubijenog Aleksandra ne mogu da se pomire da unuka više neće videti.

Šta da kažem, nema tu priče mnogo. Spremali smo se za punoletstvo, a sad ode na drugu stranu - kažu za baka i deka mladića.

Oni navode da se Aleksandar na igralištu okupio sa drugovima.

On je bio sa društvom, tu se deca skupljaju. Oni su izašli gore i naišla je budala i eto, iskasapila ljude ko ništa. Decu, decu! O njemu niko ne govori, nemaju ni šta da kažu. To je propast - kaže deda mladića.

Kako dalje navodi, njegov unuk je bio "legenda".

- Dobar dečko. Niti pije niti puši, srednju školu je završavao za pekara. Šta drugo da pričam. Sutra je zajednička sahrana u 14 časova. To su deca, nisu stigla ni da žive. Ne mogu da govorim. Ništa ne mogu da govorim - kaže deda mladića.

Plač i jecaji odzvanjali su porodičnom kućom.

- Videla sam ga, moje dete, ubili su ga.. Mog Ace više nema, kako ću ja - rekla je majka Aleksandra koja je jedva stajala na nogama uz pomoć rodbine i prijatelja.

Foto: Nikola Mutić, Facebook

Aleksanda Milovanović

 

Petar Mitrović

Majka Petra Mitrovića, podelila je potresnu objavu na društvenim mrežama, izražavajući bol i tugu koju oseća.

Petar Mitrović je preminuo 23. juna prošle godine u Urgentnom centru, kao deveta žrtva masakra koji je počinio Uroš Blažić 4. maja 2023. godine u Duboni i Malom Orašju.

- Niko te ne razume kada plačeš, nikoga tvoje suze ne bole kao što bole tebe. Svi su tu, svi te navodno vole, a kada je najteže bude shvatiš da si zapravo sam. To što više nisu fizički među nama ne znači da ne postoje. Živi u nama - njihova dobrota, njihova nežnost, njihove reči, dela, odanost! Ono njihovo nešto što se u nas zauvek ugradilo! - samo su neke od potresnih poruka neutešne majke čiji je sin tragično stradao.

Foto: Društvene mreže

Petar Mitrović

 

Nemanja Stevanović

Mirjana Milenković Stevanović, majka Nemanje Stevanovića (21) iz Malog Orašja kod Smedereva, koji je pre tačno ti meseca brutalno ubijen u masakru koji je počinio osumnjičeni Uroš Blažić (21) iz Dubone kod Mladenovca. 

Nema leka, nema utehe i nema nade da vreme leči ovu ranu. Moj Nemanja je pogođen sa šest metaka, bio je živ skoro dva sata, pričao je sa ocem i sa mnom, a onda smo u toj čekaonici u smederevskoj bolnici, gde je sekund bio kao godina izašli ujutru kao roditelji koji su izgubili dete. Svakodnevno sam na lekovima kako bih uspela da funkcionišem. Dan mi prođe nekako, noć nikako. Sve se nadam doći će moj sin, doći će majki svojoj. Stalno sam na groblju, samo mi je to ostalo, kao i ostalim porodicam  a ubijenih. Nemamo mi više život, satima sedimo, nemamo šta ni da pitamo jedni druge - kaže Mirjana i dodaje: "Kako da ih pitam kako su, kad znam da se rapadaju, ista nam je sudbina".

Neutešna majka objasnila je kako je izgledao trenutak kada je saznala da joj je dete ranjeno i da se dogodio masakr.

- Suprug i ja samo poslednji saznali za tragediju, pozvala me je majka Nemanjine devojke i rekla: "Miro, dođi brzo u Ravni gaj, pobi nam decu!". Kad smo došli kod spomenika, krici, jauci... Deca su ležala krvava jedna preko drugih. Horor - u jednom dahu priča majka.

Foto: facebook.com/Mirjana Milenkovic Stevanovic

Nemanja Stevanović

 

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading