MRAK NA GODIŠNJICU MASAKRA U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Prekinut program u znak sećanja na žrtve: ''PAMTIMO''

Autor:

Hronika

04.05.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve televizije prekinule su program večeras u 22.41 u znak sećanja na žrtve masakra u selima Dubona i Malo Orašje, kao i na žrtve u OŠ "Vladislav Ribnikar".

MRAK NA GODIŠNJICU MASAKRA U DUBONI I MALOM ORAŠJU! Prekinut program u znak sećanja na žrtve: ''PAMTIMO''

Foto: RTS/printscreen

U 22.41 časova, 4. maja 2023. godine Uroš Blažić je zapucao i krenuo u svojo krvavi pir u Duboni i Malom Orašju.

U masakru koji je počinio ubijeno je devetoro, a ranjeno 12 osoba, od kojih je najmlađa žrtva četrnaestogodišnji Nikola, a najstariji dvadesetpetogodišnji Petar Mitrović koji je nakon 50 dana borbe za život, premino.

Ovaj stravični zločin se dogodio samo dan nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' u Beogradu.

Ubijeni su Nikola Milić (14), Aleksandar Milovanović (17), Marko Mitrović (18), Lazar Milovanović (19), Nemanja Stevanović (21) i Petar Mitrović (25) iz Malog Orašja, dok su u selu Dubona ubijeni rođeni brat i sestra Milan (22) i Kristina Panić (19) i Dalibor Todorović (24). 

Danas je obeležena prva godišnjica masakra i u znak sećanja tragično nastradalih žrtava. U spomen području Ravni gaj su položeni cveće, venci i zapaljene sveće i pušten je dokumentarni film ''Nebeska družina''.

Nakon toga, omladinci FK Crvena Zvezda i FK Partizan su odigrali memorijanu utakmicu u znak sećanja na žrtve oba masakra.

Uz roditelje i prijatelje bili su i roditelji ubijene dece u ''Ribnikaru''.

Podsetimo, Uroš Blažić je 4. maja 2023. godine, samo dan nakon što je tada trinaestogodišnji Kosta Kecmanović izvršio masakr u Osnovnoj školi ''Vladislav Ribnikar'' i usmrtio devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole, u 22.41 rafalnom paljbom započeo svoj krvavi pir u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca. Živote je oduzeo devetoro mladih ljudi, a promenio iz korena živote ne samo njihovim porodicama, nego čitavoj naciji. 

Srbija je od 3. i 4. maja 2023. godine zavijena u crno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading