ŠOK U KOLORADU: Denver je pao - Jokić plesao na ivici tripl-dabla! (VIDEO)

Autor: Vkadimir Vorih

Sport

05.05.2024

03:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion kiksnuo na startu konferencijskog polufinala.

ŠOK U KOLORADU: Denver je pao - Jokić plesao na ivici tripl-dabla! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen

Sjajni Nikola Jokić ovoga puta nije mogao sam protiv Minesote koju je ka velikim brejku vodio fantastični Entoni Edvards.

Od samo početka prvog polufinalnog meča plej-ofa Zapadne konferencije, domaćin je ušao loše u utakmicu a kao posledica potpunog kontra ritma, ekipa Minesote je polovinom prvog perioda igre szigla i do 12 poena prednosti. Rezultat je u tom momentu iznosio 16:4 u korist gostiju.

Međutim, znatno boljom igrom košarkaši Denvera uspevaju da se do oslaska na prvu pauzu, ne samo vrate u susret, već i da na isteku 12. minuta igre stignu i do prednosti 25:23.

 

 

Nastavak meča donosi prilično rastrzanu igru sa obe strane koju karakteriše veliki broj promašaja, ali ekipa iz Kolorada uspeva da zadrži minimalnu prednost, tako da se na "veliki odmor" otišlo prednošću domaćeg sastava rezultatom 44:40.

Razgoropadio se Entoni Edvards u trećem periodu meča. Iz minuta u minut gosti uspevaju da smanje rezultatski deficit, što dovodi i do potpunog egala na samo tri minuta pre kraja treće četvrtine. U samom finišu ovog dela igre Denver je imao priliku da stigne do poravnanja rezultata, ali u odlučujućih 12 minuta košarke Minesota ulazi sa prednosšću od dva poena.

 

 

Tokom četvrte četvrtine gosti su uspevali da očuvaju rezultatsku prednost koju su u finišu meča pretvorili i u maksimalnih +11, što Denver nije uspeo da stigne i već u prvom meču polufinalne serije plej-ofa Zapadne konferencije viđen je brejk koji u krajnjem zboru može biti i presudan u borbi za plasman u konferencijsko finale.

 

 

Denver - Minesota 99:106 (25:23, 19:17, 27:33, 28:33)

Prema očekivanju u domaćem sastavu najefikasniji je bio Nikola Jokić koji je za 41 minut koliko je proveo na parketu ostvario skor od 32 poena, osam skokova, devet asisrtencija, ali i sedam izgubljenih lopti i uz svega 22% šuta za tri poena (2/9), a pratio ga je Porter koji je ubacio 20 poena.

Ipak, sa druge strane nerešiva enigma bio je Entoni Edvards koji je koš Denvera zatrpao sa 43 poena, a ostvario je i učinak od sedam skokova i tri asistencije uz ukupan šut od 59% (17/29).

Naredni meč dve ekipe na programu je u noći između utorka 7. i srede 8. maja sa početkom od 4 časa po srpskom vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading