"TATA, POBI NAS ČOVEK U RAVNOM GAJU!" Potresno svedočanstvo nastavnice ubijenih mladih u Malom Orašju: Drhtavim glasom opisala kako je saznala za jezivu smrt svojih đaka

Autor:

Hronika

04.05.2024

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivana, neko je pobio našu decu, bilo je sve što je nastavnica čula kobne noći...

"TATA, POBI NAS ČOVEK U RAVNOM GAJU!" Potresno svedočanstvo nastavnice ubijenih mladih u Malom Orašju: Drhtavim glasom opisala kako je saznala za jezivu smrt svojih đaka

Foto: ST/Tamara Pavišić

Ivana Bošković, nastavnica srpskog jezika, koja je predavala ubijenima u Malom Orašju, danas se obratila okupljenima na komemorativnom skupu i pričala o svojim đacima, koje je brutalno života lišio Uroš Blažić.

- Deco koja draga, nismo mogli da vas sačuvamo za budućnost, ali vam dajem reč da vas nećemo nikad zaboraviti. Dok bude glasa u nama, koji smo vas poznavali, pričaćemo o vama budućim generacijama - rekla je Bošković.

Ona je rekla da su "ostale fotografije, snimci, ali pre svega ostalo je sećanja na vas"...

Nastavnica se potom prisetila i najgoreg trenutka, kada je saznala da njenih đaka više nema.

- Petar Mitrović Peca voleo je fudbal, folklor, oformljen i uspešan u svakom smislu. Ne znam da li je bila teža njegova rečenica: 'Tata, pobi nas čovek u Ravnom Gaju' ili ona koju sam ja čula te noći: 'Ivana, neko je pobio našu decu, pucao je' - govorila je Ivana Bošković drhtavim glasom prisećajući se noći u kojoj je mnogo mladih ljudi izgubilo život.

- Te reči ću pamtiti dok sam živa... Niko nije ni sanjao da će se u toj kobnoj noći 4. maja završiti njihovi tek započeti životi... A svi su obećavali. Razvili bi se u dobre, plemenite, vredne i uspešne ljude i roditelje - rekla je Bošković prisećajući se svojih đaka.

- Svi iz jednog sela i svi nas napustili u jednom danu - navela je nastavnica.

Podsetimo, 4. maja 2023. godine u Malom Orašju su ubijeni Nemanja Stevanović, Lazar Milovanović, Marko Mitrović, Aleksandar Milovanović, Nikola Milić. Nekoliko minuta kasnije, u susednom selu, Duboni, ubijeni su Milan i Kristina Panić i Dalibor Todorović. Teško ranjeni Petar Mitrović iz Malog Orašja preminuo je pedeset dana kasnije u bolnici, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading