GDE ĆE TI DUŠA? Olaf Šolc na pravoslavni Uskrs uputio poruku Ukrajincima, Rusi u neverici

Autor:

Svet

05.05.2024

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački kancelar pokazao je da ga u istočnom delu Evrope i na Uskrs zanima samo politika

GDE ĆE TI DUŠA? Olaf Šolc na pravoslavni Uskrs uputio poruku Ukrajincima, Rusi u neverici

Foto: Tanjug/AP

Nemački kancelar Olaf Šolc čestitao je danas Uskrs po julijanskom kalendaru, uz poruku da danas posebno misli na pravoslavne hrišćane u Ukrajini.

U objavi na svom Iks nalogu nemački kancelar je poručio da će Nemačka podržati Ukrajinu "koliko god to bude potrebno".

"Na današnji pravoslavni Uskrs posebno mislimo na mnoge pravoslavne hrišćane u Ukrajini koji ne mogu da proslave ovaj praznik u miru sa svojim porodicama. Jasno je da ćemo podržavati Ukrajinu koliko god to bude potrebno", naveo je Šolc.

 

 

Objava Olafa Šolca izazvala je revolt ne samo u Rusiji, pošto nijednom rečju nije pokazao da želi da čestita Uskrs svim pravoslavnim hrišćanima, već samo Ukrajincima.

Mnogi tviteraši jako su mu zamerili što je ispolitizovao Uskrs i što kad je katolički Uskrs vodeći političari sveta, bez obzira da li je negde rat ili ne, svima čestitaju taj praznik.

S druge strane, ruski i ukrajinski borci na frontu, takođe su pokazali da nemaju nameru da i na Uskrs pauziraju.

Komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Nikola Oleščuk saopštio je da je ukrajinska PVO oborila protekle noći 23 od 24 drona "šahed” koje je Rusija upotrebila za napad na Ukrajinu.

Bespilotne letelice su lansirane iz ruske Kurske oblasti i sa Krima, napisao je Oleščuk na Telegram kanalu.

Prema rečima Oleščuka, vazdušni napad su odbile protivvazdušne raketne jedinice Vazduhoplovstva i mobilne oružane grupe Odbrambenih snaga Ukrajine.

Kao rezultat borbenih dejstava, uništene su 23 jurišne bespilotne letelica u oblastima Harkova, Hersona i Dnjepropetrovska.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading