''HTELA JE DA IZLEČI DEKU, A OTIŠLA JE PRE NJEGA!'' Majka ubijene Adrijane Dukić kroz suze o kobnom 3. maju: ''To je bio njen poslednji osmeh!''

Autor:

Hronika

04.05.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović 3. maja 2023. godine usmrtio je Adrijanu Dukić.

''HTELA JE DA IZLEČI DEKU, A OTIŠLA JE PRE NJEGA!'' Majka ubijene Adrijane Dukić kroz suze o kobnom 3. maju: ''To je bio njen poslednji osmeh!''

Foto: Printscreen/RTS

Biljana i Dane Dukić, roditelji ubijene Adrijane Dukić ispričali su kakva je bila njihova ćerka i kakav su odnos imali sa njom.

- Adrijana i ja smo imali specifičan odnos, dan pre toga mi je slala sliku gde je bila sa anelinom u Gelriji, dok sam bio na putu slala mi je snimak kako igra kolo. To jutro je bilo kao i svako jutro, probudila se bila je vesela pošto je taj dan trebalo da bude slikanje,tbila je raspoložena pošto je to bilo čudo, jer je bilo jutra kada nije volela da se budi, bila je namrgođena. ali je to jutro baš bila vesela i raspoložena i htela je da je odvedem ranije u školu kako bi se videla sa drugaricama, da ćaskaju... - rekao je Dane.

- Svi smo zajedno krenuli iz kuće, to je bio njen poslednji osmeh...

- Biljana me je zvala oko 9.10, bio sam uznemiren, za mene je nestvarno da pucnjava bude ovde u Beogradu. Odmah sam krenuo... Stigao sam ispred škole, već je sve bilo zatvoreno, milicija, ambulanta, forenzika...

- Mislila sam da je pobegla i da me čeka u stanu, ušla sam u stan, ali nje nije bilo tamo - rekla je Adrijanina majka. Zovem je, telefon izbacuje, pitam drugaricu gde je, ona mi kaže kod kuće, svi smo se razišli, a ja sam bila ispred škole čekajući, u nadi da će ona odnekle izaći - kroz suze priča Biljana Dukić.

''Htela da je da izleči deku''

- Anči je htela da postane doktor, jer je htela da izleči svog deku. Deka ima pritisak, u godinama je. I kad se žalio, ona je uvek govorila "Ne sekiraj se, postaću doktor i izlečiću te", a on se smejao i rekao "dok ti postaneš doktor, deka će da ode". I nažalost, ona je otišla pre njega. Svako leto smo odlazili u Liku, interesovala se za moje korene, kako smo odrastali i to sve. Adrijana je bila veliki patriota, baš je volela Srbiju. Stalno je plesala, skakala i stalno smo se svađale zbog toga. Adrijana ne diži prašinu po stanu, stalno je nešto igrala. Folklor je volela. Poslednjih godina smo bile baš najbolje drugarice. Uvek je pitala kako sam odrastao bez tate i mame i da ona ne bi mogla bez nas. Godine 2020. mi je pisala pismo da me voli i da, ne znam zbog čega, napisala mi je: "Ako me beogradske ulice odvoje od tvog zagrljaja, ti si moja mama i nikada te neću zaboraviti". Te godine smo se preselili za Srbiju. Nedostaje mi to kad dođe iz škole i kaže da ima svašta da mi priča. Bila je u tinejdžerskim godinama i bila je vesela i srećna - kažu Biljana i Dane Dukić, otac stradale devojčice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading