TIJANA JURIĆ BI DANAS NAPUNILA 25 GODINA! Zbog reči koje joj je uputio otac Igor kida se duša, objava koja slama srca! (FOTO)

Autor:

Hronika

04.05.2024

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Jurić uputio emotivne reči ubijenoj ćerki koja bi danas slavila rođendan.

TIJANA JURIĆ BI DANAS NAPUNILA 25 GODINA! Zbog reči koje joj je uputio otac Igor kida se duša, objava koja slama srca! (FOTO)

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Privatna arhiva

Tijana Jurić (15) ubijena je 2014. godine, a danas bi proslavila svoj 25. rođendan. 

Njen otac Igor Jurić je na svom Instagram profilu podelio fotografiju svoje ćerke koja drži tortu u rukama i uputio joj bolne i emotivne reči.

- Danas si napunila 25 godina. Zahvalan sam ti na svemu što si učinila za sve nas - napisao je Igor Jurić.

Foto: Printscreen/Instagram/igorjuric73

Tijana Jurić bi danas napunila 25 godina

Podsetimo, Tijana Jurić (15) je živela u Subotici, a često je odlazila u Bajmok kod bake i deke. Kobne večeri, u noći između 25. i 26. jula u društvu vršnjaka bila je na terenima Sportskog centra „Rata“. Prema kući je pošla u društvu drugarice i druga, ali kada je u blizini kuće primetila da nije vratila drugaru duksericu odlučila je da se vrati na Ratu.

Tada se Tijani gubi svaki trag i u samo sedam minuta od poslednjeg viđenja niko narednih 13 dana nije znao gde je i šta se dogodilo s njom. Dani su prolazili, cela Srbija se podigla na noge, a tragična vest je stigla 7. avgusta 2014. godine. Tijana je ubijena, a za njeno ubistvo je uhapšen Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

Nakon stravične tragedije koja je zadesila njegovu porodicu, Igor Jurić je pokrenuo rad Fondacije koja nosi ime njegove ćerke. Zalagao se i uspeo je da Krivični zakonik Srbije i uvede kaznu doživotnog zatvora za ubice dece i to bez uslovnog otpusta.

- Činjenica je da nakon tragedija koja se desila u Ribnikaru ipak u tome nismo uspeli skroz. Tijana, Anđelina, Ivana, svako dete iz Ribnikara je dokaz da moramo da nastavimo da se borimo. Kakvo sam obećanje dao Tijani, takvo obećanje dajem i svakom detetu, da će ova borba trajati sve dok sam živ - rekao je Jurić ranije za "Blic".

Takođe, hrabri otac tragično izgubljene devojčice se zalagao i za izmene Zakona o policiji, koja podrazumeva da je policija u obavezi da krene u potragu po samoj prijavi nestanka.

Jurić se borio i da Srbija uvede "Amber Alert“, sistem po kome se u potragu za detetom kreće odmah i u koji se uključuje veliki broj ljudi i institucija što omogućava bolju potragu za nestalim detetom. U tome je i uspeo, a "Amber Alert" je zaživeo u Srbiji u novembru 2023. godine.

- Zahvalan sam Tijani i Bogu, što imam priliku da menjam stvari u našoj zemlji, ja sam to dobio zahvaljujući Tijani i to je breme koje sam spreman da nosim - rekao je Igor Jurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading