"OVO MI JE BIO NAJTEŽI ZADATAK U ŽIVOTU": U sećanje na ubijenu devojčicu u "Ribnikaru" dizajneri radili haljine po njenim skicama! (GALERIJA)

Autor: S.Ć. - A.K.G.

Hronika

17.03.2024

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Angelina je pohađala školu mode gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina, a njena porodica odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija.

"OVO MI JE BIO NAJTEŽI ZADATAK U ŽIVOTU": U sećanje na ubijenu devojčicu u "Ribnikaru" dizajneri radili haljine po njenim skicama! (GALERIJA)

Foto: Republika

U znak sećanja na tragično nastradalu devojčicu Angelinu Aćimović, kao i na sve žrtve nastradale 3. i 4. maja 2023. u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", Duboni i Malom Orašju, porodica Aćimović osnovala je fondaciju koja će nositi ime njihove ćerke. Rad fondacije „Angelina“ biće usmeren na čuvanje uspomene na žrtve, kao i prevenciju takvih tragedija u budućnosti kroz upoznavanje dece, roditelja i nastavnika sa opasnostima koje nose internet i društvene mreže. 

Upravo zato, večeras su u Sava Centru izložene haljine po skicama tragično nastradale devojčice, koje su naši kreatori Bata Spasojević, Dragana Ognjanović, Melina Džinović i drugi sašili. Osim kreatora, na događaj su pristigli i đaci, roditelji, kao i Episkop Stefan Šarić.

 

Naime, u 19.30 časova započeo je događaj i tom prilikom prikazane su haljine 17 modnih dizajnera rađenih po skicama Angeline Aćimović, uz prigodan prateći program i projekciju filma o Angelini. Haljine će nakon događaja biti izložene u poslovnom delu Sava Centra. Svi koji budu želeli da podrže misiju fondacije, imaće mogućnost da kupe izložene haljine, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

 

Dizajner Bata Spasojević, istakao je da mu je ovo bio najteži zadatak koji je do sada imao u životu.

- Angelina je bila veoma talentovana. Kad sam video skice iznenadio sam se. Prihvatio sam da napravim haljinu po njenoj zamisli. Ovo mi je najteži zadatak do sada u životu. Mnogo mi je bilo teško, ali Angelina je bila divno dete, svestrano i talentovanio. Ona će živeti i kroz ove haljine - rekao je Bata Spasojević.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Haljina Bate Spasojevića

Podsetimo, Angelina je pohađala školu mode gde je pokazala veliki talenat u kreiranju haljina, a njena porodica odlučila je da pokrene inicijativu da se ožive neke od njenih kreacija. Sedamnaest poznatih dizajnera podržalo je ovu inicijativu, i izradilo haljine prema Angelininim skicama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading