DETALJ NA OPERISANOM KOLENU NEMANJE GUDELJA ULIVA NADU: Fudbaler se oporavlja posle operacije

Autor:

Sport

29.04.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor prvog tima Srbije Ilija Rosić posetio Nemanju u Sevilji da se uveri kako teče oporavak i da li će biti spreman za EVRO 2024.

DETALJ NA OPERISANOM KOLENU NEMANJE GUDELJA ULIVA NADU: Fudbaler se oporavlja posle operacije

Foto: star sport

Nemanja Gudelj doživeo je povredu zadnjeg roga unutrašnjeg meniskusa desnog kolena tokom nedavne utakmice Sevilje protiv Majorke (2:1). Nažalost, ovo je suprotno koleno od onog koje je već bilo operisano početkom godine, kada je Gudelj imao povredu levog kolena. Ipak, on nije definitivno izgubljen za fudbalsku reprezentaciju Srbije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj!

Iako je vezista "orlova" i Sevilje povredio koleno pa je odmah bilo jasno da će morati pod nož i na dužu pauzu, sada postoji nada da bi on ipak mogao da bude među putnicima na EVRO 2024. On je odmah operisan u Madridu i oseća se dobro, a počela je i bodba sa štopericom. Prema informacijama iz Španije, hirurški zahvat na unutrašnjem delu meniskusa desnog kolena je prošao dobro i po prognozama lekara za pet, šest nedelja će moći da počne sa treninzima.

Nema sumnje da će selektor Dragan Stojković Piksi insistirati da se lično uveri u zdravstveno stanje svih rovitih reprezentativaca, te da će svakako obići Gudelja u Sevilji, ali je ipak sada za početak poslao doktora A tima Srbije Iliju Rosića. On se u Španiji sastao sa Seviljinim doktorima kako bi se tačno upoznao sa Gudeljovom situacijom. Naime, selektor sa svojim saradnicima čini sve kako bi "orlovi" dočekali spremno dan kada će početi pripreme za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Republika

Foto: fss.rs

Gudelj i Rosić sa španskim domaćinom u Sevilji

 

Nije tajna, mnogo puta je prvi čovek nacionalnog tima isticao, da je najvažnije da svi kandidati za konačan spisak budu zdravi, a tim povodom i vizita doktora Ilije Rosića, koji je na licu mesta želeo da se uveri kako teče oporavak Nemanje Gudelja. Kao što se vidi, Nemanja je dobrog raspoloženja, a da nešto nije u redu sa kolenom nagoveštavaju samo flasteri. Želja svih je da as Sevilje dobije bitku sa vremenom i bude jedan od aduta na spisku selektora Dragana Stojkovića. Vesti su ohrabrujuće, osmesi sve govore, vera i nada u dobar oporavak i povratak na teren je zajednička.

Podsetimo, Srbija pripreme za Evropsko prvenstvo počinje 1. Juna u Beogradu. Već 4. juna će u Beču igrati prvu test utakmicu sa Austriju, a četiri dana kasnije će u Stokholmu odmeriti snage sa Švedskom. U Nemačkoj će igrati u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, a prvi susret na programu je 15. juna sa Ostrvljanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading