DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Evo zašto je Kosta bacio šaržer posle krvavog pira - policiju je iznenadilo da je znao OVO!

Autor:

Hronika

30.06.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosta Kecmanović je bio jako dobro informisan, kako smo ranije pisali, i o zakonu, ali i o postupanjima onih koji sprovode zakon u situacijama kada neko počini masakr.

DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Evo zašto je Kosta bacio šaržer posle krvavog pira - policiju je iznenadilo da je znao OVO!

Foto: Privatna arhiva, Tanjug, Vladimr LUkic

Kosta Kecmanović izvršio masakr u školi

Dečak-ubica Kosta Kecmanović, koji je 3. maja izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" kada je ubio devet učenika i radnika obezbeđenja ove obrazovno-vaspitne ustanove, nakon krvavog pira je izašao u dvorište i odložio oružje. Ipak, detalj koji je svima promakao je da je dečak izvadio šaržer iz pištolja, što mu je omogućilo da živi.

Naime, da Kosta nije izvadio šaržer i na taj način dao jasan znak policiji da se predaje, policijski službenici su imali zakonsko pravo da ga eliminišu kao pretnju, odnosno da pucaju na njega.

- Taj dan se dogodio niz tragičnih događaja, koji su nas sve šokirali. Prvo o člemu se govorilo je dečakova preciznost te se odmah zaključilo da je vežbao pucanje. Ipak, ono što je dodatno šokiralo je to koliko Kosta Kecmanović poznaje zakon, a u okviru njega i pravila postupanja policijskih službenika. On je tačno znao kako da se ponaša da bi  izbegao da ga policajci ubiju - kaže dobro obavešten izvor za portal Republika.rs.

Prema njegovim rečima, i inspektore je Kostino ponašanje zbunilo, jer se po svemu videlo ophođenje odraslog i zrelog čoveka, a ne trinaestogodišnjeg deteta.

- Kosta je hladnokrvno delovao od početka do kraja. Niti u jednom momentu nije odstupio od plana koji je unapred imao spreman. Za to je potreban ogroman trening, a i pod treningom pitanje je da li  to  može da izvede dete igde u svetu - kaže izvor za naš portal.

Kosta Kecmanović je bio jako dobro informisan, kako smo ranije pisali, i o zakonu, ali i o postupanjima onih koji sprovode zakon u ovakvim situacijama.

Čak i je i veštačenjima njegovog kompjutera i telefona dokazano da se dečak spremao više od mesec dana da počini masakr u "Ribnikaru".

Gotovo svakodnevno je pomoću gugla pretraživao najmasovnije ubice širom sveta.

Bio je oduševljen i El Čapom. 

- Ostali smo u čudu kada smo došli do saznanja da mu je svakodnevna pretraga bila o tome ko su najmasovnije ubice širom sveta. Kako su ubijali, šta su koristili, ko su im bile žrtve... Često je pretraživao i El Čapa tražeći nove informacije o njemu - kazao je odmah nakon tragedije izvor blizak istrazi.

Kecmanović je pretraživao i način pravljenja Molotovljevog koktela.

Neposredno pred zločin na internetu je pretraživao Krivični zakonik Srbije kako bi istražio da li deca mogu krivično da odgovaraju.

Takođe, kako je utvrđeno, veče pred masovno ubistvo gledao je američki blokbaster o masakru u jednoj školi u Americi. Nekoliko sati kasnije on je izvršio stravični zločin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (10)

Loading
Tea

30.06.2023 13:51

Ako je gledao takve filmove, čitao članke, igrao igrice koje sva djeca njegovoj uzrasta igraju (npr. fortnite i sl.) onda mu je i postupanje bilo poznato jer je to preuzeo iz takvog sadržaja. Netačno je da niti u jednom momentu nije odstupio od plana koji je unaprijed imao spreman - pucao je u osobe koje nisu bile na popisu, sigurno nije planirao zvati policiju dok ne završi svoj plan, a molotovljeve koktele nije iskoristio. Djetetu se nešto dogodilo što je bilo okidač ovome. Ako je to planirao mjesec dana, pitanje je što se dogodilo mjesec dana prije ove tragedije. Evo npr. ja odmalena pratim kriminalističke filmove, serije, čitam o masovnim ubojicama i sl. pa nisam nikog ubila niti bih ikad to napravila, više me to zanima iz psihološkog aspekta. Zasad nema dokaza da je npr. mučio životinje ili nekog zlostavljao što obično masovne ubojice rade prije nego naprave nešto ovakvo

Hvala

30.06.2023 14:15

@Tea - Hvala ti, govoriš mojoj duši. Nešto ozbiljno se moralo prethodno desiti, jer se praktično svi stalno suočavamo sa kriminalističkim romanima itd.

Sk

01.07.2023 18:24

@Tea - Pa šta ako nije mučio životinje, kao da je to pod obavezno. Kakvi ste bukvalisti. Kao da je svaki psihopata isti. Neki su fini i dobri pa sa 30 krenu ubijati žene. Drugo, on je stavio onu groznu profilnu sliku inspirisanu filmom The Purge još pre dve-tri godine, sa precrtanim očima i ustima, i to mi zaista nije u nivou neke šale i npr. Halloweena. Sa tim malim ozbiljno nešto nije u redu odavno i to ima veze sa roditeljima a i genima. I onaj snimak gde ima 5 godina i ređa onih stotinu figurica nabubanih imena a oči crne kao bezdan, samo pohvale očekuje. Na slikama sa ekskurzije a i inače skoro nikad se ne smeje. Kažu da mesec dana pre masakra nije išao u školu, pa eto krenuo je da planira.

Maki

30.06.2023 16:28

Meni je nevjerojatno kako su ti roditelji dozvolili 13 godina starom djetetu da gleda takvu vrstu filmova ili da nemaju kontrolu nad onim sto njihovo dijete pretrazuje na internetu. Nebrigom roditelja to dijete je skrenulo u mracni void davno prije masakra i to su roditelji trebali primjetiti i potraziti adekvatnu pomoc. Za sve unistene zivote krivi su roditelji, a kao obrazovani ljudi to su trebali primjetiti i poduzeti mjere. Mislim da su danas i oni svjesni svojih propusta ali ne mogu to prihvatiti i priznati, negiranjem istine i cinjenica odrzavaju obrambeni zid bez kojeg bi potonuli u ponor iz kojeg nema povratka. Traze bilo kakav izlaz iz bezizlazne situacije i ne prihvacaju stvarnost. Na kraju kad se suoce sa svojim propustima I greskama trebat ce im strucna i humana pomoc i ukoliko je ne dobiju svasta se moze dogoditi.