MLADA MAJKA (46) UMRLA JEZIVOM SMRĆU: Zapalila cigaretu i ekstenzije za kosu!

Autor:

Svet

03.05.2024

02:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija u domu: Smrtonosni požar izazvan veštačkom kosom

MLADA MAJKA (46) UMRLA JEZIVOM SMRĆU: Zapalila cigaretu i ekstenzije za kosu!

Foto: društvene mreže


Tragedija koja je zadesila Trejsi En Gardiner ostavila je porodicu i komšiluk u šoku. Nažalost, 46-godišnja majka dvoje dece iz okruga Durham izgubila je život kada su se njene veštačke ekstenzije zapalile nakon što je upalila cigaretu. Istraga je otkrila da su se sintetički delovi kose zapalili dok je bila u kuhinji, nakon čega je krenula ka krevetu gde su ekstenzije kapale na njenu odeću i posteljinu, izazivajući požar.

Herojski pokušaji komšija da pomognu

Kada je požar izbio, hrabri komšije su pokušali da spasu Trejsi , ali su bili sprečeni gustim crnim dimom. David Bennett je ispričao sudu da je na početku pokucao na vrata kako bi upozorio Tracy, ali je ušao kroz zadnja vrata kada nije bilo odgovora. "Trčao sam do donjeg dela stepenica i pogledao gore. Primetio sam gusti crni dim na vrhu. Bio sam u dvoumici, ali sam mislio da je preopasno otići na sprat." Kako se dim širio, Bennettu se pridružio i šetač pasa Stuart Tinnion, ali su bili primorani da odustanu od pokušaja spasavanja.

Utvrđeni uzrok i zaključak istrage

Nakon što su vatrogasci stigli i ugasili požar, utvrđeno je da je uzrok smrti bili efekti požara i akutna alkoholna intoksikacija. Načelnik istražitelja požara Craig Jewkes izjavio je: "Tracy je zapalila cigaretu, verovatno za ili oko kuhinjskog stola, što je nažalost dovelo do paljenja dela njenih perika ili sintetičke kose, nakon čega se povukla u hodnik. "Kosa je prestala da gori u smislu da više nije kapala na pod, ali je kapala na njenu odeću. Nismo pronašli tragove kapljanja na putu do stepenica, ali jesmo na njenoj odeći. To je jedini uzrok koji možemo direktno identifikovati."


Pomoćni sudija Rebecca Sutton je zabeležila zaključak kao slučajan događaj. Ova tužna priča nas podseća na važnost pažljivog rukovanja sa vatrom i upotrebe zapaljivih materijala, a takođe ukazuje i na opasnosti od požara u domaćinstvu.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

03.05.2024 07:29

Kako mlada majka, a 46?