NEVIĐEN SNIMAK POKUŠAJA BEKSTVA SRETKA KALINIĆA IZ ZATVORA! Stavio krpu u usta čuvaru, oteo mu i odeću i izšetao kroz hodnik (VIDEO)

Autor:

Hronika

02.05.2024

21:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz Okružnog zatvora u Beogradu 2012. godine

NEVIĐEN SNIMAK POKUŠAJA BEKSTVA SRETKA KALINIĆA IZ ZATVORA! Stavio krpu u usta čuvaru, oteo mu i odeću i izšetao kroz hodnik (VIDEO)

Foto: printskrin


Sretko Kalinić i Željko Milovanović, pripadnici zemunskog klana, pokušali su bekstvo iz Okružnog zatvora u Beogradu 2012. godine. Njihov pokušaj bekstva je bio smeo i neobičan, ali na sreću, zahvaljujući brzoj intervenciji Žandarmerije, njih dvojica su vraćeni u ćelije.


Na snimku iz zatvora se vidi kako su Kalinić i Milovanović oblačili jakne, otvarali vrata ćelija, provlačili se ispod rasečenih rešetki i kreću prema kraju hodnika. U pokušaju bekstva su čak uspeli da savladaju pripadnika službe obezbeđenja, uguraju mu krpu u usta i vežu ga lisicama. Nakon toga su se predstavili pripadnicima Žandarmerije kao kolege koji idu kući sa smene, ali su brzo prepoznati i vraćeni u zatvor.


Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Milan Obradović, istakao je da su Kalinić i Milovanović uspeli da iseku deo rešetke vrata ćelije testericama i provuku se ispod nje. Nakon što su iskočili kroz prozor u dvorište zatvora, brzom intervencijom pripadnika Žandarmerije su vraćeni u ćelije. Načelnik žandarmerije Bratislav Dikić je istakao da su pokušali da pruže otpor, ali da su bili savladani.


Povodom pokušaja bekstva, uhapšeno je i pet pripadnika službe obezbeđenja zbog sumnje da su odgovorni za ovaj događaj. Advokat Željka Milovanovića, Dušan Mašić, izjavio je da nije bio obavešten o pokušaju bekstva svog klijenta i da ništa nije ukazivalo na to da će se ovako nešto desiti.


Pokušaj bekstva Sretka Kalinića i Željka Milovanovića iz Okružnog zatvora u Beogradu 2012. godine je bio hrabar, ali neuspešan poduhvat. Njih dvojica su se suočila sa brzom reakcijom nadležnih službi i vraćeni su u zatvor gde su odslužili svoje kazne za teška krivična dela koja su počinili.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading