ANGELINA ĆE I MRTVA IMATI SVOJU MATURU: Otac ubijene devojčice se slomio i zaplakao

Autor:

Hronika

02.05.2024

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kroz haljine koje je nacrtala, a njeni roditelji skice predali kreatorima koji su ih izradili , čuvaće se uspomena na Angelinu Aćimović, jednu od deset anđala iz Ribnikra.

ANGELINA ĆE I MRTVA IMATI SVOJU MATURU: Otac ubijene devojčice se slomio i zaplakao

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva

Andjelko Aco Aćimović u susret godišnjici masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kojem je Angelina njegova ćerka, najmlađa od četvoro dece, ranjena hicima školskog druga Koste Kecmanovića, i preminula 12 dana kasnije, kaže da oseća neizmernu tugu. Njegova misija i glavni zadatak je da razvija kulturu sećanja na ćerku i druge žrtve masakra kako u Beogradu od 3. maja, tako  i da ne dozvoli da se zaboravi devet žrtava iz okoline Mladenovca. Anđelko je sa porodicom i prijateljima osnovao fondaciju koja nosi ime njegove ubijene ćerke, a ideja je da se kroz njen rad i aktivnosti utiče na svest ljudi kako se više ne bi dogodilo ništa slično. 

Bliži se matura, ali Angelina neće prošetati u haljini da pokaže kako je izrasla u lepog devojčurka, a ta činjenica beskrajno rastužuje njene roditelje. Njen otac Anđelko kaže da će Angelina imati svoju maturu iako je među anđelima.

- Mi smo na Fešn viku 12. aprila poklonili haljine Angelininim drugaricama koje su ih nosile na reviji. To su njene drugarice iz odeljenja. Sada radimo haljine za devojčice iz domova bez roditeljskog staranja. Njih oko 30, koliko ih ima ukupno tog uzrasta, dobiće haljine. Nema Angeline, ali mi se radujemo što će devojčice nositi njene haljine i kroz njih će ovo biti i njena matura iako fizički nije sa nama- rekao je Anđelko gutajući suze ne mogavši da savlada snažne emocije.

Aćimović je ispričao u intervjuu za Republiku da oseća prezir i žaljenje prema dečaku ubici, kao i njegovim roditeljima majci Miljani i ocu Vladimiru jer ni posle ovoliko vremena nisu se udostojili da prihvate odgovornost što je njihov maloletni sin uzeo očeve pištolje i municiju i ubio devetoro dece i školskog čuvara. 

Kecmanović je kao 13 godišnjak, pre tačno godinu dana, ranio petoro dece iz svog odeljenjaVII/2 i nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović koja je uz jednog dečaka najteže ranjena. Taj dečak je sin doktora, kolege Vladmira Kecmanovića i nalazi se na lečenju u Americi.  

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading