ISPLATA PENZIJA ZA JUN

Autor:

Biznis

25.06.2024

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za penzionere iz kategorije zaposlenih,uplata penzija za jun biće 10. jula na tekuće račune, a 11. jula počeće isplata na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

ISPLATA PENZIJA ZA JUN

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Shutterstock

Penzionerima ležu penzije

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obaveštava svoje korisnike o datumima isplate penzija i ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja za jun 2024. godine:

Penzionerima samostalnih delatnosti penzije za jun bićeuplaćene 2.jula na tekuće račune, a istog danapočinje isplata na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Poljoprivrednim i vojnim penzionerima uplata penzija za junbiće5.julana tekuće račune, a istog danapočeće isplatana kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Za penzionere iz kategorije zaposlenih,uplata penzija za jun biće 10. jula na tekuće račune, a 11. jula počeće isplata na kućne adrese i na šalterima isporučnih pošta.

Podsetimo, premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da država vodi računa o penzionerima, koji zaslužuju veće penzije, kao i da bi one do kraja 2027. trebalo da budu duplo veće nego sada, u zavisnosti od ekonomskih pokazatelja.

- Posebnu pažnju zaslužuju penzioneri koju su istrpeli najveći teret ekonomske reforme. Država vodi računa o njima i penzije su veće nego 2014. godine. Penzioneri zaslužuju i veće penzije i moramo da jačamo ekonomiju da imamo bolji standard - kazao je Vučević novinarima tokom obilaska "Iriškog tunela“.

Premijer je rekao da će rado razgovarati sa penzionerima, da je to njegov posao i da je obaveza države da bude odgovorna prema njima. 

- Do kraja 2027. prosečna penzija treba da bude duplo veća nego danas. Pratićemo ekonomske rezultate i u odnosu na to, izaći ćemo sa vestima kada i koliko je moguće povećavati penzije u Srbiji. Treba biti obazriv i voditi računa i o finansijskoj situaciji Srbije, kao i geopolitičkoj - kazao je Vučević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading