OD DRŽAVE 5.000 EVRA ZA SVAKI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL! Vučić o novoj pomoći!

Autor:

Biznis

24.06.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvodićemo električni automobil u Kragujevcu, što dovodi do novih problema. Za svaki auto električni dobićete stimulans, rekao je Vučić.

OD DRŽAVE 5.000 EVRA ZA SVAKI ELEKTRIČNI AUTOMOBIL! Vučić o novoj pomoći!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas iz Predsedništva Srbije građanima prilikom čega je govorio i svim aktuelnim temama, između ostalog i o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu.

- Proizvodićemo električni automobil u Kragujevcu, što dovodi do novih problema. Za svaki auto električni dobićete stimulans. Od države ćete dobiti 5.000 evra za svaki električni automobil, još i više ako je domaći automobil - izjavio je predsednik Vučić tokom svog obraćanja.

On je na konferenciji za novinare rekao da ćemo imati probleme sa strujom  jer dolaze električni automobili, veštačka inteligencija, super kompjuteri koji "srču" struju.

- Mi nemamo izvore električne energije jer nemamo još ni za balansiranje električne energije dovoljno toga. Idu svi planovi, radimo mi oko Bistrice i sa Japancima i sa Englezima, ali to će biti gotovo tek za sedam ili osam godina. I naravno neko će za 7 ili 8 godina biti srećan što smo mi ovo pametno smislili, kao što smo mi danas srećni što ćemo za mesec dana konačno da uključimo termoblok u Kostolcu. Moramo da radimo na izgradnji vetroparkova - rekao je Vučić.

Dodao je i da je u Kolubari iskopano više uglja, ali da je rezultat i dalje loš i da to mora da se promeni.

- Naša inicijativa je da nastavimo razgovore i ubrzamo, rešenje za male modularne nuklearke. Hrvati i Slovenci su Krško doveli na svoju granicu i imaju čistu struju, a naše tadašnje rukovodstvo je bilo srećno jer je izbeglo nuklearku. Moramo ubrzano da radimo po tom pitanju - rekao je on.

On je dodao i da je pokušao da podigne rudnu rentu, ali nije uspeo, jer je to naišlo na jak otpor ruske strane, a sada bi naišao i na otpor i ruske i kineske i španske i australijske i američke strane, toliko žestok da ne bismo uspeli da izguramo.

- Neću da vam pričam da mi čekamo i kraj određenih ugovora, zato što znamo gde imamo još nafte, da bismo mogli da krenemo ne samo u istraživanja, već i u veoma brzu eksploataciju, već radimo na tome, ali i potrebno je vreme i određeni trenutak. Dakle, mnogo, mnogo problema u energetici - rekao je Vučić.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Danica

24.06.2024 18:54

Jako lepa vest. Srbija napreduje u svakom pogledu.

Zlatko

24.06.2024 19:13

Budućnost je u električnim automobilima sa planiranom proizvodnjom električnih vozila u Srbiji,litijum i dodatne povoljnisti za kupovinu elektroautomobila,predsednik Vučić najavljuje dobre vesti za našu autoindustriju

Djofa

24.06.2024 19:19

Odlicni benefit za kupce električnih vozila!

Danica

24.06.2024 20:20

Stvarno bi bio ogroman uspeh kada bi se u Kragujevcu proizvodili električni automobili. Čekamo sa nestrpljenjem.