NJENA DECA ZARAĐUJU BERUĆI MALINE: Prelepa priča mlade majke i preduzetnice oduševila Srbiju - beru od 6 ujutru, a evo koliko novca uzmu!

Autor:

Biznis

26.06.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca beru maline kod dede na selu, koji ih pošteno plaća

NJENA DECA ZARAĐUJU BERUĆI MALINE: Prelepa priča mlade majke i preduzetnice oduševila Srbiju - beru od 6 ujutru, a evo koliko novca uzmu!

Foto: RINA

Milena je preduzetnica i majka dvoje osnovaca, a juče je na platformi LinkedIn podelila jedan deo planova svoje dece za letnji raspust. Naime, Dunja i Dušan svoj džeparac zarađuju berući maline.

Svoju objavu Milena počinje veoma ponosno i kaže da njena kćerka svako jutro navija sat na 6 ujutru a potom budi i svog brata. Njih dvoje žure da krenu da rade pre vrućine i u malinjaku su do 11 sati. Drugi odlazak na berbu je kasnije popodne.

Milena otkriva da deca rade kod svog dede koji ih pošteno plaća i da ovaj posao traje dve nedelje.

- Zvali su me juče da se pohvale. Po 16 gajbica - piše Milena.

Kaže da svojim radom uspevaju da zarade prosečnu platu, iako misli da im ovaj novac nije neohodan jer im roditelji obezbeđuju sve što im je potrebno.

Sin planira da svoj novac potroši ovog leta u Americi dok ćerka gotovo tajnovito kaže "skupljam i ja za nešto".

Milena ističe da, iako su osnovci, njenoj deci ovo nije prvi put da leti zarade platu te da znaju vrednost novca.

Inače i sama Milena je veoma vredna, o čemu je i Telegraf Biznis pisao. Zajedno sa Milicom, osnivačica je prve Onlajn umetničke škole starih zanata.

Na kraju svoje objave postavila je pitanje: Šta vi mislite o ovoj vrsti dečijeg rada?

Jedan od njenih pratilaca u svom komentaru je napisao je u njegovoj porodici bilo normalno da čak i mlađa deca rade. Deca stari 3 do 4 godine bi skupljala voće koje je opalo sa grana, a oni stariji od 10 do 12 godina uveliko rade u bašti dok tinejdžeri od 15 godina idu u nadnicu.

Drugi pratilac je u svom komentaru istakao da smatra da je normalno da se deca od malena uče, kako kaže, pravim vrednostima.

Većina komentara je bila veoma pohvalna i podržala Milenu u načinu na koji vaspitava svoju decu.

Bilo je i onih koji smatraju da je posao koji njena deca obavljaju zapravo razonoda i samim tim što nije obaveza ne pada teško, za razliku od dece koja zapravo žive na selu i moraju da rade i teže poslove da bi preživela.

Milena smatra da njena deca imaju pravi balans - u selu pomažu baki i dedi sa berbom voća i zarađuju džeparac dok u gradu u kome žive obilaze muzeje i kulturne događaje, te dobijaju najbolje od oba sveta.

Svakako, stvoriti radne navike deci a posebno zdrav odnos prema novcu je veoma bitno. Ovo je samo jedan način da se to uradi a da li je ispravan je subjektivna stvar. Šta vi mislite? Pišite nam u komentarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading