PREMINULA JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA! Svet tuguje za ikonom filma!

Autor:

Zabava

01.07.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

a više od 40 filmskih ostvarenja, Omađio je ostavila neizbrisiv trag u italijanskoj kulturi svojim talentom, ali i svojom prepoznatljivom pojavom!

PREMINULA JEDNA OD NAJLEPŠIH ŽENA! Svet tuguje za ikonom filma!

Foto: Wikipedia

Marija Omađio

Italijanska filmska industrija je izgubila jednu od svojih najvećih ikona, Mariju Omađio, koja je preminula u 67. godini života. Sa više od 40 filmskih ostvarenja, Omađio je ostavila neizbrisiv trag u italijanskoj kulturi svojim talentom, ali i svojom prepoznatljivom pojavom.

Rođena 11. januara 1957. godine, Marija je započela svoju glumačku karijeru u televizijskoj seriji "Kanconisima" 1977. godine, da bi već 1976. godine snimila svoje prve dugometražne filmove - "Naoružani Rim" i "Policajac u farmerkama". Osim filmskog, imala je i zapaženu pozorišnu karijeru, obeleživši 25 godina rada sa recitalom "Omaž vama" 2011. godine.

Republika

Foto: Mario Cartelli/Zuma Press/Profimedia

Marija Omađio

Omađio je bila prepoznatljiva po svojoj lepoti koja ju je dovela na naslovne strane časopisa "Plejboj" i "Plajmen". Osim glume, bila je i uspešna književnica, objavivši više knjiga u kojima je istraživala alternativnu medicinu, kristale, dragi kamenje i umetnost ukrašavanja.

Jedan od njenih poslednjih filmova bio je "Valesa: Čovek nade" (2013), gde je tumačila ulogu Oriane Falaci, čuvene književnice i novinarke. Njen doprinos italijanskoj kulturi je neizmerno, a njena lepota, talenat i književni rad će zauvek ostati deo nasleđa italijanskog filma i književnosti.

Italijanska glumačka scena je izgubila jednu od svojih najvećih zvezda, ali će Marija Omađio zauvek ostati živa kroz svoje filmsko i književno delo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading