ŠIRI SE POŽAR, NAREĐENA EVAKUACIJA: Drama u metropoli, nikad više vatrogasaca na licu mesta

Autor:

Svet

16.06.2024

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U gašenju požara učestvuju i helikopteri, a vozači koji su se zaustavljali da bi fotografisali požar izazvali su nekoliko saobraćajnih nezgoda na auto-putu

ŠIRI SE POŽAR, NAREĐENA EVAKUACIJA: Drama u metropoli, nikad više vatrogasaca na licu mesta

Foto: Printscreen/Youtube/ABC10

Naredba za evakuacij izdata je u okrugu Los Anđeles u američkoj saveznoj državi Kalifornija zbog širenja divljeg požara ka velikom auto-putu i obližnjim objektima.

Požar je zahvatio površinu od 14,5 kilometara kvadratnih u blizini auto-puta Interstejt 5 kod naselja Gorman, oko 100 kilometara severozapadno od Los Anđelesa, saopštilo je Odeljenje za šumarstvo i zaštitu od požara Kalifornije.

Požar je izbio u subotu oko 14 sati po lokalnom vremenu, a gašenje otežava vetar koji dostiže brzinu od 100 kilometara na sat, prenosi Los Anđeles tajms.

U gašenju požara učestvuju i helikopteri, a vozači koji su se zaustavljali da bi fotografisali požar izazvali su nekoliko saobraćajnih nezgoda na auto-putu.

Požar se na sličan način širio i na Balkanu ovog vikenda.

Na području Segeta Gornjeg, kod Splita, izbio je veliki požar koji je izazvao veliku paniku među lokalnim stanovništvom.

Prema informacijama sa portala "Dalmacija danas", više vatrogasaca sa tog područja je odmah reagovalo i uputilo se na mesto požara kako bi pružili pomoć, dok se očekuje i dolazak kanadera koji će pomoći u gašenju požara.

Prema prvim izveštajima, požar je izazvan zapaljenjem trave, makije i rastinja, ali detalji o tome kako je do toga došlo još uvek nisu poznati

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading