SEVERNA MAKEDONIJA DOBILA NOVU VLADU! Premijer Hristijan Mickoski!

Autor:

Svet

23.06.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U vladi Hristijana Micokoskog biće i Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba.

SEVERNA MAKEDONIJA DOBILA NOVU VLADU! Premijer Hristijan Mickoski!

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Skupština Severne Makedonije večeras je izabrala novu vladu, čiji je predsednik lider stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski.

Vlada je izabrana sa 77 glasova "za" i 22 "protiv". U novoj vladi ima ukupno 20 ministarstava, a vlada ima 24 člana, preneo je Ekspres.mk.

Mickoski ima pet zamenika ili potpredsednika vlade, a jedan od njih će biti prvi potpredsednik vlade. U vladinom kabinetu 15 članova je iz koalicije koju predvodi VMRO-DPMNE, šest iz koalicije Vredi i dva iz koalicije ZNAM.

Ministar unutrašnjih poslova je Panče Toškovski, ministar odbrane Vlado Misajlovski, ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Timčo Mutuski, a ministarka finansija Gordana Kočoska Dimitrieska Na parlamentarnim izborima 8. maja do tada najveća opoziciona stranka VMRO-DPMNE ubedljivo je pobedila osvojivši poslaničkih 58 mandata, dok je koalicija predvođena SDSM-om bivšeg premijera Dimitri Kovačevskog dobila 18 mandata u parlamentu koji ima 120 mesta.

U vladi Hristijana Micokoskog biće i Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba.

- Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba, biće potpredsednik makedonske vlade i ministar zadužen za odnose između zajednica - saopštio je ranije lider VMRO-DPMNE i sadašnji premijer Hristijan Mickoski.

Ova najava izazvala je značajne reakcije među albanskim političarima u Severnoj Makedoniji.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading