DANI ŽALOSTI U DAGESTANU: Oglasio se šef Republike i saopštio novi crni bilans terorističkog napada (VIDEO)

Autor:

Svet

24.06.2024

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef regiona je rekao da vlasti razumeju ko stoji iza organizovanja terorističkih napada i koje ciljeve su težili.

DANI ŽALOSTI U DAGESTANU: Oglasio se šef Republike i saopštio novi crni bilans terorističkog napada (VIDEO)

Foto: YouTube/Meduza/Printscreen

Šef Dagestana, Sergej Melikov, rekao je da su tokom napada militanata 23. juna poginuli policajci i nekoliko civila, a šest napadača je ubijeno tokom protivterorističke operacije.

- Više od 15 policajaca postali su žrtve današnjeg terorističkog napada, braneći mir i tišinu Dagestana sa oružjem u ruci - naveo je čelnik republike u video poruci objavljenoj na Telegram kanalu u noći 24. juna.

Prema njegovim rečima, tokom sukoba je ubijeno nekoliko civila, ali nije precizirao koliko.

Među poginulim civilima, napomenuo je poglavar Dagestana, je otac Nikolaj, sveštenik koji je služio u pravoslavnoj crkvi u Derbentu više od 40 godina. Šef Dagestana je dodao da će porodice poginulih i povređenih dobiti novčanu pomoć.

Sada situaciju u republici, prema Melikovu, kontrolišu državni organi i agencije za sprovođenje zakona. Aktivna faza operativnih borbenih dejstava u Mahačkali i Derbentu je završena, rekao je šef regiona. Prema njegovim rečima, organi za sprovođenje zakona i istražne agencije će nastaviti da rade sve dok se ne identifikuju svi učesnici u ovim spavaćim ćelijama, koje su, naravno, pripremljene, uključujući i one iz inostranstva.

Šef regiona je rekao da vlasti razumeju ko stoji iza organizovanja terorističkih napada i koje ciljeve su težili.

- Naravno, danas smo se ponovo svi osećali učesnicima događaja koji se dešavaju širom sveta. Ranije su u ovim događajima najviše učestvovali oni koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji, koji brane našu zemlju na granicama linije borbenog dodira. Ali moramo shvatiti da rat dolazi u naš dom. To smo osećali i ranije, ali danas smo direktno suočeni sa ovim ratom - rekao je Melikov.

U Dagestanu su 24, 25. i 26. jun proglašeni danima žalosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading