SINOVI VISOKOG FUNKCIONERA UČESTVOVALI U NAPADU: Priveden načelnik okruga u Dagestanu (VIDEO)

Autor:

Svet

24.06.2024

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Interfaks, pozivajući se na izvor, javlja da je u napadu, pored Omarovovih sinova, učestvovao i njegov nećak.

SINOVI VISOKOG FUNKCIONERA UČESTVOVALI U NAPADU: Priveden načelnik okruga u Dagestanu (VIDEO)

Foto: Tanjug/The National Antiterrorism Committee via AP

Među učesnicima napada u Dagestanu bila su i dva sina načelnika Sergokalinskog okrugaMagomeda Omarova: Osman i Adil Omarov, piše Baza.

Pretpostavlja se da su obojica poginuli.

Telegram kanali objavljuju snimak napada snimljen telefonom Osmana Omarova.

Omarov stariji, prema Bazi, priveden je u policiju, a u toku je pretres njegove kuće. U isto vreme, načelnik Sergokalinskog okruga nije zvanično priveden, tvrdi telegramski kanal.

Interfaks, pozivajući se na izvor, javlja da je u napadu, pored Omarovovih sinova, učestvovao i njegov nećak. Sva trojica su ubijena i identifikovana.

Podsetimo, šef Dagestana, Sergej Melikov, rekao je da su tokom napada militanata 23. juna poginuli policajci i nekoliko civila, a šest napadača je ubijeno tokom protivterorističke operacije.

- Više od 15 policajaca postali su žrtve današnjeg terorističkog napada, braneći mir i tišinu Dagestana sa oružjem u ruci - naveo je čelnik republike u video poruci objavljenoj na Telegram kanalu u noći 24. juna.

Prema njegovim rečima, tokom sukoba je ubijeno nekoliko civila, ali nije precizirao koliko.

Među poginulim civilima, napomenuo je poglavar Dagestana, je otac Nikolaj, sveštenik koji je služio u pravoslavnoj crkvi u Derbentu više od 40 godina. Šef Dagestana je dodao da će porodice poginulih i povređenih dobiti novčanu pomoć.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading