NETANIJAHU SPREMAN DA ZAUSTAVI BORBE! Izrael će to učiniti, ali pod jednim uslovom, a ni to nije sve!

Autor:

Svet

23.06.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naveo je da je "obaveza" Izraela da nastavi da se bori

NETANIJAHU SPREMAN DA ZAUSTAVI BORBE! Izrael će to učiniti, ali pod jednim uslovom, a ni to nije sve!

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da je Izrael spreman da nakratko zaustavi borbe u Pojasu Gaze u zamenu za povratak određenog broja talaca koje drži Hamas, ali da se neće obavezati na potpuni prekid vatre "pre nego što se ostvare ciljevi rata".

- Spreman sam da pristanem na delimičan dogovor koji će vratiti kući neke od naših talaca - istakao je on u intervjuu za Kanal 14.

Naveo je da je "obaveza" Izraela da nastavi da se bori posle pauze da bi ispunio cilj da uništi Hamas.

- Nisam spreman da od toga odustanem - poručio je Netanijahu.

Foto: YouTube/ABC News/Printscreen

Benjamin Netanijahu

Rekao je i da se faza intenzivnih borbi protiv Hamasa bliži kraju, ali da se rat neće završiti sve dok ta grupa više ne bude kontrolisala Pojas Gaze.

- Kada se završe intenzivne borbe u Gazi, to će omogućiti Izraelu da rasporedi više snaga duž fronta sa Hezbolahom u Libanu - rekao je Netanijahu, preneo je Tajms of Izrael.

Govoreći o mogućnosti rata protiv Hezbolaha, Netanijahu je kazao da se nada da neće biti potrebe za tim, ali da će se Izrael suočiti i sa tim izazovom.

- Možemo da se borimo na više frontova, spremni smo za to - naglasio je on.

Dodao je da će Izrael sprovesti svaki dogovor sa Hezbolahom kako bi osigurao da snage te grupe ne budu na granici i dodao da to neće biti sporazum na papiru.

- To će uključivati fizičko distanciranje Hezbolaha od granice i mi ćemo to morati da sprovedemo... Posvećeni smo vraćanju stanovnika sa severa njihovim domovima - kazao je Netanjahu.

Izraelski zvaničnici su zapretili vojnom ofanzivom na Liban ako se Hezbolah ne povuče iz pograničnog pojasa prema Izraelu, preneo je Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading