MAJKE NE TREBA DA BUDU U POZICIJI DA MORAJU DA BIRAJU: Oglasio se papa, ovo će zanimati lepši pol

Autor:

Svet

10.05.2024

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inače, vatikanska Kancelarija za doktrinu vere objavila je deklaraciju "Dignitas infinita" u kojoj odbacuje promenu pola, surogat roditeljstvo i teoriju roda

MAJKE NE TREBA DA BUDU U POZICIJI DA MORAJU DA BIRAJU: Oglasio se papa, ovo će zanimati lepši pol

Foto: IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Problem pada nataliteta mora da se rešava na institucijalnom nivou, a majke ne treba da se dovode u poziciju da biraju između posla i brige o deci, izjavio je danas poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja.

''Na institucionalnom nivou postoji neposredna potreba za efikasnim politikama, hrabrim, konketnim i dugoročnim izborima'', rekao je papa Franja na konferenciji o stopi nataliteta koja se održava u Rimu.

Istakao je da je neophodna posvećenost svetskih vlada kako bi se mladima pomoglo da ostvare svoje ciljeve, prenosi agencija Ansa.

Papa je naglasio da je od ključne važnosti da majke ne budu u situaciji da biraju između posla i dece, a da mladi parovi treba da budu oslobođeni briga zbog manjka prihoda i nezaposlenosti.

''Jedan naučnik mi je rekao da su investicije koje donose najviše prihoda fabrike oružja i kontraceptivna sredstva. Jedno uništava, a drugo sprečava život, što je izrazito loše'', rekao je papa Franja.

Inače, vatikanska Kancelarija za doktrinu vere objavila je deklaraciju "Dignitas infinita" u kojoj odbacuje promenu pola, surogat roditeljstvo i teoriju roda.

U deklaraciji se navodi da "bilo kakva intervencija promene pola, po pravilu, rizikuje da ugrozi jedinstveno dostojanstvo koje je osoba dobila od trenutka začeća", prenosi Rojters.

Za teoriju roda, prema kojoj je rod komplikovaniji i nepostojaniji od tradicionalne podele na dve kategorije muškaraca i žena, Vatikan je ocenio da "želja za ličnim samoodređenjem, prema teroji roda, pored osnovne istine da je ljudski život dar, predstavlja potpadanje drevnom iskušenju da učinimo sebe Bogom, ulazeći u takmičenje sa jedinim pravim Bogom ljubavi koji nam je otkriven u Jevanđelju".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading