POLOMILI MU VILICU, ŠUTIRALI GA I U GLAVU! Četvorica tinejdžera pretukla poznatog političara, a sada im je PRAVDA zakucala na vrata

Autor:

Svet

06.05.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je opsežnu istragu i adekvatne kazne za napadače

POLOMILI MU VILICU, ŠUTIRALI GA I U GLAVU! Četvorica tinejdžera pretukla poznatog političara, a sada im je PRAVDA zakucala na vrata

Foto: youtube.com/br24

Četvoro nemačkih tinejdžera je pod istragom zbog napada na nemačkog člana Evropskog parlamenta (EP) Matijasa Ekea kada je on teško povređen zbog čega mu je potrebna operacija, saopštila je danas policija.

Policija je navela da je 17-godišnjak došao u subotu u policijsku stanicu i rekao da je on učestvovao u napadu na Ekea, a da je policija identifikovala još trojicu napadača u nedelju nakon čega je pretresla njihove kuće i prikupila dokaze, preneo je Rojters.

Sva četvorica su nemački državljani starosti od 17 do 18 godina. Ministri unutrašnjih poslova iz 16 nemačkih država održaće vanredni sastanak u utorak na kojem će razgovarati o načinima za suzbijanje niza napada na političare, rekao je danas portparol saveznog ministarstva unutrašnjih poslova.

Portparol je naveo da se razmatra veće prisustvo policije na političkim dešavanjima na lokalnom i saveznom nivou, kao i bolja lična zaštita političara.

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer najavila je u subotu oštru akciju i zaštitne mere nakon napada na Ekea.

Fezer je rekla da klimu nasilja podstiče "neprijateljska retorika" koja dolazi sa krajnje desnice.

Ekea (41) su tinejdžeri pretukli dok je lepio plakate Socijaldemokratske partije Nemačke (SDP) kancelara Olafa Šolca u petak uveče u Drezdenu, glavnom gradu istočne nemačke savezne države Saksonije. Lideri širom Nemačke i EU osudili su napad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading