POTPUNI HAOS: U sukobima navijača i organa reda, povređeno najmanje 155 policajaca - hapšenja su uveliko u toku! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.05.2024

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatne scene nam stižu iz nemačkog fudbala.

POTPUNI HAOS: U sukobima navijača i organa reda, povređeno najmanje 155 policajaca - hapšenja su uveliko u toku! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen

Neredi na utakmici četvrte nemačke lige između Dinama iz Berlina i Energi Kotbusa rezultirali su povredama najmanje 155 policajaca, saopšteno je iz berlinske policije. Od tog broja, 43 gradska i 73 federalna policajca povređena su od posledica udisanja suzavca, dok je 28 federalnih policajaca fizički povređeno, a 11 zadobilo povrede od pirotehničkih sredstava.

Prema navodima lista "Bild", 74 navijača je uhapšeno, dok je protiv 62 podnete krivične prijave zbog narušavanja mira, fizičkih napada na organe reda i pružanja otpora pri hapšenju. Nasilje i sukobi na tribinama doveli su do prekida utakmice već u 20. minutu, nakon čega su navijači Dinama zapalili šalove i zastave sa oznakama rivalskog tima.

I pored prekida utakmice, Energi Kotbus je uspeo da ostvari pobedu rezultatom 2:0. Međutim, sukobi navijača su se nastavili i posle završetka utakmice, čime su dodatno eskalirale tenzije na stadionu.

 

 

Sve u svemu, neredi na ovoj utakmici su izazvali ozbiljne povrede policajaca, a hapšenja i krivične prijave pokazuju ozbiljnost situacije koja se desila na tribinama. Ovakvi događaji naglašavaju potrebu za efikasnim merama bezbednosti na sportskim događajima kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Kada je reč o samom takmičenju u okviru četvrtog ranga nemačkog fudbala, dva kola pre kraja aktuelne sezone ekipa Energi Kotbusa se nalazi na čelnoj poziciji sa sva boda prednosti u odnosu na najbližeg konkurenta, dok je nekada slavni berlinski Dinamo trenutno na četvrtoj poziciji bez šansi da se umeša u borbu za vrh tabele i plasman u viši takmičarski rang.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading