NESTALO 11 RIBARA: U toku je potraga za njima!

Autor:

Svet

18.05.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo ribarstva je saopštilo da je devet ribara uspešno spašeno nakon što su uspeli da se ukrcaju na splav za spasavanje.

NESTALO 11 RIBARA: U toku je potraga za njima!

Foto: pixabay.com

Na obali Južne Afrike trenutno je u toku potraga i spasilačka operacija nakon što je ribarski brod sa dvadeset ribara potonuo u Atlantskom okeanu, na oko 30 nautičkih milja od obale. Incident, koji se desio u petak, nagnao je Nacionalni institut za spasavanje na moru (NSRI) da odmah pošalje spasilačke ekipe na lice mesta.

Ministarstvo ribarstva je saopštilo da je devet ribara uspešno spašeno nakon što su uspeli da se ukrcaju na splav za spasavanje. Međutim, sudbina preostalih jedanaest osoba ostaje neizvesna. Ministarka ribarstva, Barbara Krici, izrazila je svoju zabrinutost.

- Naše misli i molitve su sa nestalim ribarima i njihovim porodicama dok čekamo nove informacije o potrazi i spasilačkoj operaciji - rekla je ministrka ribarstva Barbara Krici.

NSRI je brzo pokrenuo spasilačku misiju nakon što je primio poziv u pomoć, koji je preko Telkom pomorskih radio usluga prenet u 15:30 lokalnog vremena u petak. Ovaj poziv je odmah pokrenuo reakciju najmanje pet ribarskih brodova u blizini, što je rezultiralo uspešnim izvlačenjem devet ribara sa splava za spasavanje.


Dok potraga i spasilačka operacija traju, uzrok potonuća ribarskog broda ostaje nepoznat. NSRI nije potvrdio bilo koje specifične faktore koji su mogli dovesti do incidenta.

Nastojanja da se lociraju i spasu nestali ribari ističu kritičnu i izazovnu prirodu pomorskih operacija, kao i važnost brzog odgovora i zajedničkih inicijativa u takvim hitnim situacijama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading