NEVEROVATAN SNIMAK BUDVANSKE AJKULE PREPLAVIO MREŽE: Zver teška 200 kilograma i dugačka TRI METRA! (FOTO+VIDEO)

Autor:

Svet

18.05.2024

23:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj morski predator, poznat i kao plava ajkula, dugačak više od tri metra, ulovljen je na plivajući parangal u blizini Budve.

NEVEROVATAN SNIMAK BUDVANSKE AJKULE PREPLAVIO MREŽE: Zver teška 200 kilograma i dugačka TRI METRA! (FOTO+VIDEO)

Foto: Printscreen/Instagram/old_fisherman_montenegro

Vest da je u Budvi ulovljena ajkula od 200 kilograma duga više od tri metra šokirala je region. Pecaroš Rajko Bojanović je sa svojim prijateljem izvadio je pravu neman iz Jadrana u petak, a ovaj primerak ove ajkule modrulj krasiće Prirodnjački muzej Crne Gore zbog svoje impozantnosti.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak ove morske zveri i momaka koji su je savladali. Ispod objave nizali su se mnogobrojni komentari i čestitke, ali bilo je i šaljivih: - Na koji mamac, kukuruz ili.. - Ijao, šta je sledeće, kit? - Rajko napravio ladovinu od peraja.

Ovaj morski predator, poznat i kao plava ajkula, dugačak više od tri metra, ulovljen je na plivajući parangal u blizini Budve. Bojanović je najavio da će preparirani primerak modrulja biti izložen u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore, sa planiranom izložbom u septembru.

Modrulj nije retkost u Jadranskom moru, ali oni žive u dubinama i retko se približavaju obali, a ako se to i desi bude uglavnom u zimskim mesecima. Modrulj je prepoznatljiv po telu koje ima oblik torpeda koje mu omogućava da se kreće morskim dubinama brzinom od 35 do 90 kilometara na čas što ih čini jednim od najbržih morskih pasa na svetu.

Uzbuđenje oko ulova ovakvih impresivnih morskih predatora kao što je modrulj dodatno naglašava važnost očuvanja morskog ekosistema i upravljanja ribolovom u ovim područjima. Rajko Bojanović je svojim ulovom još jednom skrenuo pažnju javnosti na bogatstvo morskog sveta Crne Gore i potrebu za njegovim očuvanjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading