UKRAJINCI GRANATOM UBILI TRUDNICU: Prelazila ulicu u najgorem trenutku, nije joj bilo spasa

Autor:

Svet

20.04.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređene su još tri osobe. Jedna žena je zadobila potres mozga i ranu na butini od gelera, dvojici muškaraca je ukazana pomoć na licu mesta

UKRAJINCI GRANATOM UBILI TRUDNICU: Prelazila ulicu u najgorem trenutku, nije joj bilo spasa

Foto: Tanjug/AP/HOGP

U ukrajinskom granatiranju Belgorodske oblasti poginula je jedna trudnica u selu Novaja Tavolžanka, objavio je na Telegram kanalu guverner te oblasti Vjačeslav Gladkov.

"Deo granate teško je ranio trudnicu koja je prolazila ulicom u vreme granatiranja i na veliku žalost, žena je umrla od posledica ranjavanja", rekao je on.

Povređene su još tri osobe. Jedna žena je zadobila potres mozga i ranu na butini od gelera, dvojici muškaraca je ukazana pomoć na licu mesta.

Oštećeno je 12 kuća i dva automobila, prenosi RIA Novosti.

Selo Novaja Tavolžanka nalazi se na oko pola kilometra od ukrajinske granice u Šebekinskom gradskom okrugu, na granici sa Harkovskom oblašću.

Inače, ratni dopisnik lista "Izvestija" Semjon Jeremin poginuo je u ukrajinskom napadu dronom na jugoistoku Ukrajine, saopštio je ruski list.

Jeremin (42) je poginuo je 19. aprila tokom napada ukrajinskih dronova u pravcu Zaporožja, gde je otišao da snimi reportažu, navodi se u saopštenju.

Tokom napada ukrajinskog drona, nakon što je eksplozivna naprava bačena sa letelice, novinar je povređen i potom je preminuo, precizira se u saopštenju.

Jeremin je izveštavao iz mnogih najvećih sukoba tokom ukrajinskog rata u prethodnih 25 meseci, i gradova u kojima su se mesecima vodile teške borbe, uključujući Mariupolj i Marinku, navodi ruski list.

Zamenik portparola generalnog sekretara UN Farhan Hak, rekao je danas da UN osuđuju smrt Jeremina, i traže sprovođenje potpune istrage ovog slučaja.

Stalna misija Ruske Federacije saopštila je da će nastaviti da pokreće temu pogibije novinara na platformama UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading