TVRĐAVA KRASNOGOROVKA PRED PADOM! Novi trijumf Rusa, UKRAJINCI NE ZNAJU ŠTA VIŠE DA RADE! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova oblast je bila pod linijom fronta još od 2014. godine, i do sada napredovanje nije bilo moguće.

TVRĐAVA KRASNOGOROVKA PRED PADOM! Novi trijumf Rusa, UKRAJINCI NE ZNAJU ŠTA VIŠE DA RADE! (VIDEO)

Foto: youtube/printsceen/Associated Press

Ruske trupe beleže nove uspehe u Krasnogorovki, postižući dalje napretke u svojim operacijama. Ovaj napad predstavlja treći uspešan pohod na ovu oblast, a interesantno je primetiti da gotovo da nema snimaka ruske opreme koja je pogođena FPV dronovima, što ukazuje na moguću efikasnost ovih tehničkih rešenja i taktika.

Naime, na istočnoj periferiji Krasnogorovke, Oružane snage Rusije napredovale su više od kilometar i po iz pravca Staromihajlovke i uspostavile kontrolu nad lovačkom kućom (poznatija kao „Miničev dom“). Na prilazima njemu, tokom 10 godina, neprijatelj je izgradio sistem uporišta sa mnogo rovova, pretvarajući to područje u utvrđeno područje. Ruske jurišne grupe sada stiču uporište u ovom području i spremaju se za dalje napredovanje na zapad.

Ruska vojska je preuzela kontrolu i nad selom Semenovka u Donjeckoj oblasti, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Selo je zauzela jedinica "Centar", prenose RIA Novosti. Ovo preuzimanje kontrole nad selom Semenovka predstavlja važan korak za Ruse u razvoju situacije na terenu.

Ministarstvo odbrane Rusije je takođe saopštilo da je ruska vojska preuzela kontrolu nad selom Novobahmutovka u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici u Ukrajini.

To selo je bilo ključna tačka u borbi proteklih dana, a njegovo preuzimanje otvara mogućnost da ruske snage opkole ukrajinske snage koje brane selo Berdiči.

 

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading