BRUTALAN RAKETNI NAPAD NA ODESU: Ima puno mrtvih i ranjenih, gori ‘dvorac Harryja Pottera‘

Autor:

Svet

29.04.2024

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski napad na Odesu: Novi talas uništenja

BRUTALAN RAKETNI NAPAD NA ODESU: Ima puno mrtvih i ranjenih, gori ‘dvorac Harryja Pottera‘

Foto: printskrin


Grad Odesa u Ukrajini suočio se sa još jednim strašnim iskušenjem u ponedeljak, kada je ruska vojska izvela raketni napad na grad i Crnomorsku luku. Napad je rezultirao sa 20 žrtava i razornim požarom u Studentskom palati Pravnog fakulteta Nacionalnog univerziteta u Odesi, poznatoj kao "Dvorac Harija Potera" u očima ukrajinske javnosti.

Ljudske žrtve i žrtve kućnih ljubimaca

Nažalost, četiri osobe su izgubile život u napadu, uključujući i voljenog psa. Među povređenima je i 12-godišnji dečak, dok su dvoje drugih u kritičnom stanju, primajući neophodnu medicinsku negu od posvećenih zdravstvenih radnika.

 

 


Šteta infrastrukturi i stambenim zgradama

Posledice napada ostavile su trag uništenja, sa značajnom štetom nanetom stambenim objektima i civilnoj infrastrukturi. Oleh Kiper, šef Regionalne vojne administracije Odesa, izvestio je o obimu štete putem Telegram platforme, osvetljavajući ozbiljnost situacije.

 

 

 

 


Reakcija i slike razaranja

Gradonačelnik Henadij Truhanov se obratio Ukrainskoj Pravdi kako bi podelio slike koje prikazuju posledice ruskog napada na grad, pružajući tužan vizuelni dokaz uništenja izazvanog nedavnim događajima.

Ovaj poslednji napad dodatno pogoršava već krhku situaciju u regionu, predstavljajući ozbiljnu pretnju životima i dobrobiti stanovnika Odese. Dok grad pokušava da se nosi sa posledicama ovog napada, međunarodna zajednica posmatra sa zabrinutošću, nadajući se brzom rešenju i obnavljanju mira u regionu.

 

 

(Jutarnji)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading