NA POZNATOM LETOVALIŠTU DEVOJKU USMRTIO GLISEROM! Istragom došli do JEZIVOG saznanja, trenutak nepažnje ga koštao papreno!

Autor:

Svet

29.04.2024

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud je proglasio Dokoza Nikpalja krivim za uzrokovanje pomorske nesreće, naglašavajući da nije poštovao pravila i propise plovidbe.

NA POZNATOM LETOVALIŠTU DEVOJKU USMRTIO GLISEROM! Istragom došli do JEZIVOG saznanja, trenutak nepažnje ga koštao papreno!

Foto: Printscreen Youtube zapping 2019

Na Okružnom sudu u Rijeci u ponedeljak, 31-godišnji Dino Dokoza Nikpalj osuđen je na godinu i po zatvora zbog uzrokovanja smrtonosne nesreće sa jet ski-jem.

Do nesreće je došlo 24. jula 2019. godine, kada je Dokoza Nikpalj, upravljajući jet ski-jem koji je pripadao firmi Oto-Nautika iz Njivica, udario u 20-godišnju Austrijanku Verenu Heinz u moru blizu Malinske. Nažalost, Heinz je podlegla povredama nakon što ju je pogodila propelerska elisa jet skija i prevezena je u KBC Rijeka, gde je preminula.


Sud je proglasio Dokoza Nikpalja krivim za uzrokovanje pomorske nesreće, naglašavajući da nije poštovao pravila i propise plovidbe. Utvrđeno je da nije bio dovoljno budan tokom plovidbe, niti je smanjio brzinu plovila kako bi na vreme reagovao na okolne uslove. Ove povrede su dovele do fatalne kolizije sa Heinz, koja se pravilno označila crvenim bovom dok se vraćala ka obali nakon ronjenja sa ocem blizu obale, prenosi 24sata.hr.

Osuđivanje i okolnosti

Iako je propisana kazna za kažnjiv prestup ugrožavanja saobraćaja sa smrću osobe između tri i 15 godina zatvora, sud je izabrao kaznu kraću od minimuma zbog olakšavajućih okolnosti. To uključuje Dokoza Nikpaljev prethodno čist dosije, saradnju i iskreno kajanje izraženo tokom suđenja, kao i njegovu porodičnu situaciju. Pored zatvorske kazne, Dokoza Nikpalj je naloženo da pokrije troškove suda, u iznosu od 1.610 evra, što uključuje ekspertske svedočenja iznesena tokom postupka.


Ovaj nesrećni slučaj služi kao podsetnik na važnost pridržavanja pomorskih propisa bezbednosti i opreza, posebno na područjima koja često posećuju plivači i ronioci. Odluka suda odražava ozbiljnost posledica koje proizilaze iz nemara u nautičkim aktivnostima i naglašava potrebu za odgovornom praksom plovidbe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
sale

29.04.2024 23:54

Kakva bre propelerska elisa. Kod jet ski propeler je zavucen (skriven) u cevi. Jet ski funkcionise na bazi potiska vode i potpuno se razlikuje od tradicionalnog motornog camca!!!