RUSI OBJAVILI SNIMAK NAPADA NA TENK OD KOG SE KOSTI KLACKAJU! Ovako se RAZARA Abrams! (VIDEO)

Autor:

Svet

29.04.2024

22:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol ruske grupe „Centar“, Aleksandar Savčuk, najavio je da će oklop američke proizvodnje biti prikazan na velikoj izložbi trofeja u Moskvi, na kojoj će biti izloženo desetine drugih teških vozila zapadne proizvodnje zarobljenih tokom sukoba.

RUSI OBJAVILI SNIMAK NAPADA NA TENK OD KOG SE KOSTI KLACKAJU! Ovako se RAZARA Abrams! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Ministarstvo odbrane Rusije nedavno je objavilo snimak koji navodno prikazuje uništavanje tenka M1 Abrams američke proizvodnje u blizini grada Avdejevke u Donbasu. Snimak prikazuje rusku vojsku kako lansira protivtenkovsku vođenu raketu na metu, rezultirajući eksplozijom.

Nakon što je posada protivtenkovskog sistema ponovo pucala, usledila je još jedna eksplozija koja je potpuno onesposobila tenk, prenosi Alo.

Evakuacija teškog vozila u dve faze

Ministarstvo je saopštilo da je evakuacija tenka obuhvatala dve faze. Prva faza uključivala je inženjersko izviđanje područja radi osiguranja bezbednosti osoblja i opreme, dok je druga faza obuhvatala samu evakuaciju. Snimci koje je ministarstvo objavilo pokazuju potpuno nefunkcionalni tenk sa nedostajućim točkovima i gusenicama, dok je odeljak za posadu potpuno izgoreo.

Trofeji američke proizvodnje na izložbi u Moskvi

Portparol ruske grupe „Centar“, Aleksandar Savčuk, najavio je da će oklop američke proizvodnje biti prikazan na velikoj izložbi trofeja u Moskvi, na kojoj će biti izloženo desetine drugih teških vozila zapadne proizvodnje zarobljenih tokom sukoba. SAD su Kijevu poslale ukupno 31 tenk M1 Abrams, od kojih je Moskva izvukla najmanje pet, uz još tri „umereno oštećena“.

Uticaj ruskih dronova na ukrajinske tenkove

Prema izveštaju Njujork tajmsa, do kraja aprila, Moskva je izvukla najmanje pet Abramova, uz još tri „umereno oštećena“, koja su navodno najviše pogođena ruskim kamikaza dronovima. Ovo je dovelo do straha ukrajinske komande od udara ruskih dronova, što je rezultiralo povlačenjem preostalih tenkova Abrams u pozadinu.


Ovaj incident predstavlja još jedan primer sukoba između Rusije i Ukrajine, sa Rusijom koja dokazuje svoju vojnu moć i efikasnost u sukobu. S druge strane, SAD su suočene sa gubicima vojne opreme koja je pala u ruke suparnika. Očekuje se da će izložba trofeja u Moskvi privući pažnju javnosti i vojnih stručnjaka širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading