PEDOFIL SE MUČKI IŽIVLJAVAO NAD DEVOJČICOM (14), SILOVAO JE I NAPRAVIO JOJ DETE! Osuđenik pristao na KASTRACIJU!

Autor:

Svet

29.04.2024

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova mera je izazvala polemike u javnosti, ali je ipak ostala deo pravnog sistema!

PEDOFIL SE MUČKI IŽIVLJAVAO NAD DEVOJČICOM (14), SILOVAO JE I NAPRAVIO JOJ DETE! Osuđenik pristao na KASTRACIJU!

Foto: Shutterstock

Pedofil Glen Saluvan (54) pristao je da bude fizički kastriran nakon što je silovao jednu 14-godišnju tinejdžerku, koja je ostala u drugom stanju. Ova odluka je izazvala pažnju javnosti, budući da se takva kazna retko primenjuje, a Luizijana je jedna od retkih država u SAD-u gde je to moguće.

Zakon o kastraciji u Luizijani

Luizijana je 2008. usvojila zakon prema kome muškarac osuđen za određena krivična dela silovanja, može biti osuđen na hemijsku ili fizičku kastraciju. Ova mera je izazvala polemike u javnosti, ali je ipak ostala deo pravnog sistema ove države. Pomoćni tužilac Bred Kašo istakao je da je odluka o fizičkoj kastraciji Glena Saluvana bila opravdana s obzirom na težinu optužbi, prenosi Telegraf.

Sporazum o priznanju krivice

Saluvanova odluka o fizičkoj kastraciji bila je deo sporazuma o priznanju krivice. On je priznao četiri tačke optužnice drugog stepena, nakon čega je osuđen na 50 godina zatvora. Ovim je izbegao suđenje, a javnost je ostala zatečena ovakvim razvojem događaja.

Retkost fizičke kastracije

Fizička kastracija, hirurško uklanjanje testisa, veoma je retka mera koja se primenjuje u suđenjima. Prema Nacionalnoj medicinskoj biblioteci, ova procedura smanjuje proizvodnju testosterona i seksualne nagone. 

Slučaj pedofila Glenu Saluvanu i njegova odluka o fizičkoj kastraciji izazvali su veliku pažnju javnosti. Ovaj primer pokazuje koliko su teške optužbe za seksualno zlostavljanje maloletnika, ali i koliko zakoni o kastraciji mogu izazvati kontroverze u pravosudnom sistemu. Luizijana ostaje jedna od retkih država gde se primenjuje fizička kastracija, a ovaj slučaj će sigurno izazvati dalje rasprave o ovoj temi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading