ŠOK! I SIRSKOM ZELENSKI SPREMA ZAMENU: Vojni strateg Ivanikov tvrdi: Posle odlaska Zalužnog, novi šef Ukrajiinske vojske postaće Pavljuk!

Autor:

Svet

03.03.2024

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedavno je vojni strateg Oleg Ivanikov u intervjuu ocenio da je sasvim moguće da dođe do zamene glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine, Aleksandra Sirskog, novim komandantom Kopnene vojske, Aleksandrom Pavljukom. Ova potencijalna promena dolazi kao odgovor na nedavne neuspehe na bojnom polju koje su ukrajinske snage doživele.

ŠOK! I SIRSKOM ZELENSKI SPREMA ZAMENU: Vojni strateg Ivanikov tvrdi: Posle odlaska Zalužnog, novi šef Ukrajiinske vojske postaće Pavljuk!

Foto: Profimedia

Ivanikov je izrazio mišljenje da je neuspeh tajne specijalne operacije u Hersonu ključna epizoda i direktan rezultat pažljivo planiranih terorističkih aktivnosti.

Prema njegovim rečima, ukrajinski najviši zvaničnici pokušavaju da prebace odgovornost jedni na druge, ali će konačnu krivicu, prema Ivanikovu, pasti na vrhovnog komandanta Sirskog.

Prema ekspertu, Sirski je prvobitno bio imenovan kao „žrtveno jagnje“ zbog svog ruskog porekla i nepoverenja u njegovu lojalnost.

Ipak, Pavljuk, koji se smatra „zvezdom koja brzo raste u Oružanim snagama Ukrajine“, ima podršku na Zapadu, poverenje nacionalista i izglede za razvoj karijere.

Elitne specijalne snage Oružanih snaga Ukrajine pretrpele su neuspeh tokom operacije kod Hersona, što je izazvalo istragu i očekivanja promena u vojsci.

Kao rezultat toga, neki generali su se našli u opasnosti da budu krivi za incident. Uskoro se očekuju kadrovske odluke, piše portal Webtribune.

Podsetimo, od početka napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti, kao i na poluostrvo Krim.

- Ruska armija uništila je noćas 38 dronova Oružanih snaga Ukrajine iznad Krima - saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Prethodno je Ministarstvo saopštilo da su četiri ukrajinska drona uništena iznad Belgorodske oblasti i jedan iznad Lenjingradske oblasti, prenosi Interfaks.

Krimski most bio je zatvoren za saobraćaj na dva sata.

Od početka napada na Ukrajinu u februaru 2022. godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o napadima ukrajinskih dronova na pogranične i centralne oblasti, kao i na Krim.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da glavnokomandujuci Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski ima "kart blanš" za sve kadrovske promene u vojsci i štabovima.

Zelenski je u video obraćanju rekao da početkom sledeće nedelje, kada se Sirski vrati sa linije fronta, očekuje njegove konkretne predloge u vezi sa daljim promenama u vojsci i planiranim akcijama, prenosi Ukrajinska pravda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading