OTAC I SIN ISTRAŽIVALI USRED OKEANA, A ONDA JE USLEDIO NAPAD! Životinja nije odustajala ni trena, USTREMILA se na njih bez milosti (VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2024

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bili smo željni da uđemo u okean i uronimo dok stvaramo istoriju, ali ono što je usledilo nas je iznenadilo", kaže otac

OTAC I SIN ISTRAŽIVALI USRED OKEANA, A ONDA JE USLEDIO NAPAD! Životinja nije odustajala ni trena, USTREMILA se na njih bez milosti (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Chris Brown Explores

Dvojica Britanaca, otac i sin, plivali su do najudaljenijeg mesta na Zemlji samo da bi ih napao albatros kada su stigli tamo.

Britanski istraživač i njegov sin objavili su urnebesni trenutak kada ih je napao albatros nakon što su otplivali do najudaljenijeg mesta na Zemlji.

Prošlog meseca, Kris Braun (62) dospeo je na naslovne strane sa svojim sinom Majkom (30) povodom njihove neverovatne potrage za Tačkom Nemo (Point Nemo) - jednim od osam svetskih polova nepristupačnosti - usred Tihog okeana.

Otac dvoje dece, iz Herogejta u Severnom Jorkširu, postao viralan nakon što je podelio jedan od najsmešnijih događaja tokom avanture koja bi se desila nekom tokom života.

Uzbuđeni što su stigli na odredište, Kris i Majk su skočili u vodu na opuštajuće plivanje – koje je ubrzo prekinuto.

S obzirom da je lokacija bila toliko udaljena, nisu slutili da će naleteti na bilo koji oblik morskog života ili divlje životinje.

Tačka Nemo je bliža astronautima na Međunarodnoj svemirskoj stanici 370 - 460 km iznad površine Zemlje, dok je najbliže ostrvo udaljeno 2.688 km od pometunog mesta.

Na TikTok-u ima više od 6.000 pregleda koji ne prestaju da rastu, kada je par napao mrzovoljni albatros. Uprkos njihovim naporima da uzvrate, morska ptica je ostala neporažena.

- Napadnuti smo na najusamljenijem mestu na Zemlji. Kada smo stigli na Point Nemo, bili smo željni da uđemo u okean i uronimo dok stvaramo istoriju, ali ono što je usledilo nas je iznenadilo. Ogromni albatros se sručio dole i pokušao da nas napadne, a ptica nije prihvatila "ne" kao odgovor! Čak i nakon što smo pokušali da odbijemo velikog momka našom ogromnom kamerom, on je i dalje pokušavao da nas napadne! - stoji u opisu.

Kris je objasnio da je ptica pratila njihov čamac, dok su isplovljavali. Albatrosi su velika vrsta morskih ptica, sa rasponom krila do kolosalnih skoro 3,5 metra.

Dobili su nadimak "nomadi okeana" i mogu da provedu godine, a da nikada ne dodirnu kopno, često se vide kako sami putuju hiljadama kilometara bez stajanja.

Otkako je stigao do tačke Nemo, Krisu su preostale samo dve destinacije da ispuni svoj cilj - Sever i Evroazija.

On je prva osoba koja je dokumentovala ekspediciju na toj lokaciji, koja je takođe poznata kao groblje svemirskih letelica, jer se tamo odlaže mnogo svemirskog otpada.

Istraživač, koji svoje avanture beleži na inaccessibility.net, je dodao: "Fantastično je konačno stići do tačke Nemo posle svih ovih godina planiranja. Zaista sam oduševljen što sam posetio šest od osam polova nepristupačnosti."

(Republika/Daily Mail)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading