UHAPŠEN AVGANISTANAC! Došao kao izbeglica, a postao vođa MAFIJE, činio JEZIVE stvari! (FOTO)

Autor:

Svet

27.04.2024

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postavlja se pitanje da li će biti deportovan

UHAPŠEN AVGANISTANAC! Došao kao izbeglica, a postao vođa MAFIJE, činio JEZIVE stvari! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Mladi Avganistanac Amir N. (18) se trenutno nalazi u nemačkom zatvoru, a njegova viza je nekoliko puta produžavana, omogućavajući mu da živi kao izbeglica u Hamburgu već osam godina.

On se smatra šefom bande "315er" koja je prisiljavala mladiće uzrasta između 14 i 16 godina da se bave nelegalnim radnjama.

Amir je priveden nakon dojave da je rukovao vatrenim oružjem, a policija ga je pronašla na prijavljenoj adresi i uhapsila u spavaćoj sobi.

Umesto deportacije, Amir se suočava sa produženjem boravka u zatvoru. Iako je njegova viza bila produžavana, prema Bildu, prilikom produžetka boravišne dozvole korišćena je lažna potvrda i njegovo prestupništvo je bilo poznato hamburškim vlastima.

Ova vest otvorila je polemiku o problemu sa migrantima u Nemačkoj. Ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer izjavila je: "Svako ko ne poštuje pravila mora da ode."

Sudija je Amira smestio u omladinski zatvor dok su istražitelji u njegovom stanu pronašli određene količine droge, oružja i novca od drugih članova bande.

Državno tužilaštvo protiv Amira N. vodi istragu zbog teškog razbojništva, nanošenja teških povreda, prinude, prevare i trgovine drogom.

Pre osam godina, Amir je sa roditeljima i troje braće i sestara došao iz Avganistana u Nemačku.

Federalna kancelarija za migracije i izbeglištvo je odlučila da će Amiru biti priznato izbeglištvo, a nakon toga su mu još četiri puta produžili dozvolu.

Još uvek nije odlučeno šta će biti sa vođom narko-mafije, dok hamburške vlasti intenzivno posmatraju osobu koja se bavi nelegalnim radnjama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading