U NEMAČKOJ KREĆE NAJVEĆI SUDSKI POSTUPAK U NJENOJ ISTORIJI! Planirali da upadnu u Rajhstag, Šolc bio na njihovoj listi ''za odstrel''! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.04.2024

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužioci su otkrili da je grupa planirala naoružan upad u Rajhstag u Berlinu s namerom hapšenja članova Bundestaga.

U NEMAČKOJ KREĆE NAJVEĆI SUDSKI POSTUPAK U NJENOJ ISTORIJI! Planirali da upadnu u Rajhstag, Šolc bio na njihovoj listi ''za odstrel''! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/NBC News

U Nemačkoj se u ponedeljak počinje jedan od najvećih sudskih postupaka u istoriji te zemlje, a u fokus javnosti dolazi planiranje nasilnog rušenja parlamenta od strane ekstremističke grupe.

Vođa osumnjičenih je bivši vojnik, teoretičar zavere, astrolog i antivakser Henrik XIII Princ Rus (72), čija je grupa planirala nasilno rušenje parlamenta i uspostavljanje nove vlasti prema granicama Nemačke iz 1937. godine, prenosi Blic.

Planiranje napada na Rajhstag i detalji o oružju

Tužioci su otkrili da je grupa planirala naoružan upad u Rajhstag u Berlinu s namerom hapšenja članova Bundestaga. Istražitelji su pronašli masivan arsenal oružja koji je uključivao 380 komada vatrenog oružja, 350 komada hladnog oružja i gotovo 148.000 komada municije nazvane "bombone". Takođe, pronađena je i "lista za odstrel" koju je sastavio bivši elitni vojnik Peter Voner, a na kojoj se našao i kancelar Olaf Šolc.

Neobični članovi grupe

U okviru grupe osumnjičenih nalazi se i nekoliko neobičnih ličnosti, poput Tomas T. koji je tražio kandidate za buduću vladu "spiritualnim putem" zajedno sa "ministarkom transkomunikacija" Hildegard Lajding, kao i doktorka Melani Riter koja se specijalizovala za proricanje budućnosti pomoću jaja. Takođe, grupu je navodno podržavao i nagrađivani kuvar iz Austrije, čiji je posao bio da priprema zdravu hranu za vođe novog režima.

Osim toga, vođa grupe, Princ Rus, je izrazio želju da međunarodna zajednica prizna njegovu zamišljenu državu Vojvodstvo Rus, te je pokušao ostvariti lobiranje u ruskom konzulatu u Lajpcigu putem svoje devojke ruske nacionalnosti.

Očekuje se da će suđenje ove ekstremističke grupe privući veliku pažnju javnosti i da će detalji postupka izazvati dodatnu pažnju medija i građana Nemačke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading