"U PANICI SAM, NE ZNAM ŠTA DA RADIM": Vatrena stihija se približava hotelu, KRAJNJE JE ALARMANTNO

Autor:

Svet

25.08.2024

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatra na 300 metara od ugostiteljskog objekta

"U PANICI SAM, NE ZNAM ŠTA DA RADIM": Vatrena stihija se približava hotelu, KRAJNJE JE ALARMANTNO

Foto: Tanjug/AP Achilleas Chiras

Situacija na planini Konjuh na severoistoku Bosne i Hercegovine je krajnje alarmantna, prenosi agencija Tanjug.

Vatrena stihija se približila hotelu "Muška voda" na svega 300 metara, izjavio je vlasnik hotela, Kasim Selimović. Na licu mesta, radnici javnog preduzeća "Šume TK Kladanj" se bore sa požarom, ali se suočavaju sa nedostatkom sredstava za efikasnu intervenciju.

Kritike i očekivanja

Selimović je izrazio nezadovoljstvo zbog nedostatka ozbiljnog pristupa problema od strane Kantonalne civilne zaštite i drugih nadležnih institucija. Kritikovao je i kašnjenje u pružanju pomoći, ističući da je prva cisterna stigla iz Živinica tek nakon što je požar već bio u punom jeku. Izražavajući svoju zabrinutost, vlasnik hotela je istakao da se priključio akciji gašenja požara, ali je istovremeno naglasio da je u panici jer ne zna šta više može učiniti.

"U panici sam, ne znam šta da radim. Priključio sam vatrogasna creva na hidrante, ne znam šta više mogu učiniti", rekao je Selimović, navodeći da se i sam priključio akciji gašenja požara.

Reakcija lokalne zajednice

Očekuje se da će i druge opštine pružiti pomoć u suzbijanju vatrene stihije. Selimović je istakao da se nada da će se situacija što pre staviti pod kontrolu, a lokalno stanovništvo je mobilisano kako bi pružilo podršku u gašenju požara.

Apel za hitnu intervenciju

Vlasnik hotela "Muška voda" apeluje za hitnu intervenciju nadležnih institucija i dodatnu podršku u suzbijanju požara na planini Konjuh. Situacija je izuzetno ozbiljna, a brza reakcija je od suštinskog značaja kako bi se sprečila dalja eskalacija požara i zaštitio život i imovina lokalnog stanovništva.

"Radnici gase požar, ali nemaju sredstva", naveo je Selimović.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading