UTOPILI SE MOMAK I DEVOJKA! Tragedija na Ramskom jezeru!

Autor:

Svet

25.08.2024

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo devojke je izvučeno iz vode, dok potraga za telom mladića za sada nije dala rezultate

UTOPILI SE MOMAK I DEVOJKA! Tragedija na Ramskom jezeru!

Foto: Wikimedia/Krešimir Bikić, RINA

Na Ramskom jezeru kod Šćita na području općine Prozor/Rama u Bosni i Hercegovini danas se u poslepodnevnim satima desio tragičan događaj kada su se utopili devojka i mladić, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK.

Radi se o devojci koja je 1996. godište, dok je mladić rođen 1992. godine, inače, državljanima Republike Hrvatske.

Kako je potvrđeno, telo devojke je izvučeno iz vode, dok potraga za telom mladića za sada nije dala rezultate, te će verovatno biti nastavljena sutra.

Nakon uviđaja koji se radi na licu mesta biće poznato više informacija, piše Avaz.

Slučajevi utapanja u ovom periodu su sve češći.

Podsetimo, i u Srbiji neretko čitamo vesti o nesretnim utapanjima na rekama i jezerima, samo u junu ove godine udavilo se 14 osoba.

Instruktor ronjenja Žandarmerije Dejan Đurović govorio je za RTS o uzrocima davljenja.

"Onda govorimo o lošem zdravstvenom stanju kupača. Sledeća stvar je alkoholisano stanje, a posle toga već dolaze neke situacije – prejedanje, nebriga o svojoj deci i već stvari koje su mimo naših mogućnosti da saznamo zbog čega se neko utopio", rekao je Đurović.

Napomenuo je da ronioci Žandarmerije najveći broj intervencija imaju na neuređenim kupalištima ili na kupalištima otvorenog tipa, ali da su se ljudi tamo kupali kada nema spasilaca.

"I to je još jedan od velikih problema u Srbiji i ovde, pošto postoje dosta kupališta na otvorenim vodama koji nemaju uređenu spasilačku službu, niti uređeno priobalje za kupanje", istakao je Đurović.

Uputio je apel građanima da vode računa o svom zdravstvenom stanju i o svojim plivačkim mogućnostima.

"Druga stvar je da povedu računa dosta o svojoj deci, pogotovo ako imaju manje od 12 godina, da decu ne puštaju samu u vodu, nego moraju biti pored njih. A onda one ostale stvari kao što je alkoholisano stanje, da ne bi smeli u alkoholisanom stanju da ulaze u vodu. Pogotovo ove visoke temperature, sami znamo da taj alkohol nekoliko puta se pojačava na ovim temperaturama u našem organizmu. Takav subjektivni osećaj se stvara, tako da je to jako rizično, ulaziti u alkoholisanom stanju u vodu", napomenuo je Đurović.

Govoreći o potrazi za ženom koja je nestala u jezeru Perućac, Đurović je naveo da ronioci Žandarmerije tragaju za njom već treći dan, ali da ne može da govori o detaljima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading