PRONAĐENO JOŠ JEDNO TELO U JEZERU: Gradsko kupalište postalo poprište dvostruke tragedije

Autor:

Svet

25.08.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rekreativni ronioci pronašli prvo telo

PRONAĐENO JOŠ JEDNO TELO U JEZERU: Gradsko kupalište postalo poprište dvostruke tragedije

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Ronioci Gorske službe spasavanja Stanica Jajce su pronašli drugo telo na dnu Plivskog jezera, nakon što su juče prilikom rekreativnog ronjenja već pronašli telo muške osobe. Kako su dobili informaciju da je s utopljenikom bila još jedna osoba, njegov srodnik, ronioci su pristupili ponovnoj pretrazi dna jezera u sklopu gradske plaže, javlja Klix.ba.

Tuga u Jajcu

Pre nešto više od sat vremena, ronioci su završili pretragu jezera pronašavši još jedno telo. "Nakon velike tragedije u našem gradu oseća se tuga. Porodicama unesrećenih izražavamo iskreno saučešće", napisali su iz GSS Jajce.

Angažovanje dežurnog tužioca

U oba slučaja uključen je i dežurni tužilac s obzirom na to da će biti potrebno obaviti veštačenja kako bi se utvrdio uzrok i okolnosti utapanja. Podsetimo, ronioci koji su juče rekreativno ronili u jezeru uočili su telo muške osobe te o tome informisali policiju nakon čega su pripadnici GSS-a izašli na mesto događaja i na obalu izvukli telo.

Izvučeno i telo iz Drine

Republika

Foto: TANJUG/ Mirjana Čvoric Gubelić

Pronađeno telo u Drini

 

Podsetimo, telo jednog od utopljenih migranata koji su stradali prilikom prevrtanja čamca na reci Drini pronađeno je juče u mestu Tegare kod Bratunca, potvrdio je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite RS, Boris Trninić. Meštani su pronašli telo, a pripadnici Republičke uprave Civilne zaštite obeležili su mesto na kojem je telo pronađeno. Čeka se odluka o tome da li će telo biti predato MUP-u Republike Srpske ili MUP-u Srbije, koji će voditi dalju istragu.

Čamac sa migrantima, koji su ilegalno pokušali da pređu iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu, prevrnuo se pre dva dana na reci Drini između Drlače kod Ljubovije i Orlice kod Zvornika. Ova tragedija još jednom baca svetlo na opasnosti sa kojima se migranti suočavaju tokom pokušaja ilegalnog prelaska granica, te potvrđuje ozbiljnost problema ilegalne migracije u regionu.

Migranti koji pokušavaju ilegalno da pređu granice suočavaju se sa različitim rizicima i izazovima. Njihova očajnička potraga za boljim životom često ih dovodi u situacije koje ugrožavaju njihovu sigurnost i živote. Prevrtanje čamca na reci Drini je samo jedan od mnogobrojnih slučajeva koji ilustruju teškoće sa kojima se migranti suočavaju prilikom ilegalnih prelazaka granica.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading